Connect with us
Publicitate

Eveniment

ULTIMĂ ORĂ / Cutremur puternic, în România. Seismul cu magnitudine de peste 4 s-a produs în zona Olteniei, în urmă cu puțin timp

Publicat

pe

România s-a zguduit, din nou, în această dimineață. Un seism puternic a fost resimțit în sudul și vestul țării, iar magnitudinea anunțată de specialiști a fost de peste 4 pe Richter.

Potrivit Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, la ora 8:26 a fost înregistrat un cutremur cu magnitudinea 4,2, la o adâncime de 14 kilometri, care a avut epicentrul în Oltenia, Gorj.

Cutremurul s-a produs la 19 km NV de Târgu Jiu, 66 km NE de Drobeta-Turnu Severin, 68km S de Hunedoara, 82km S de Deva, 96km E de Reșița, 99km V de Râmnicu Vâlcea.

Este, din nou, activitate seismică intensă în țara noastră. Sâmbătă a fost înregistrată o mișcare tectonică intensă, în zona Vrancea. Pe 17 iunie a avut loc un cutremur de 4,3 pe scara Richter, care s-a produs la o adâncime de 140 de kilometri și s-a resimțit și în apropiere de Brașov.

Publicitate

Cu șase zile înainte a fost înregistrat un alt seism cu magnitudinea 3,2, în zona Vrancea. Cel mai puternic cutremur din România în 2023 a avut loc în Gorj, pe 14 februarie, și a avut magnitudinea de 5,7 grade. Cu o zi înainte, aceeași zonă a fost zguduită de un alt seism, de 5,2 grade pe scara Richter.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes