Connect with us
Publicitate

Eveniment

ULTIMA ORĂ / Cutremur cu magnitudinea 5,2, în România. Seismul s-a produs în zona Olteniei și a fost resimțit și în Bulgaria și Serbia

Publicat

pe

România s-a zguduit, în această după amiază, în urma unui seism puternic care a avut epicentrul în zona Olteniei. Specialiștii Institutului Național pentru Fizica Pământului au anunțat că un cutremur cu magnitudinea 5,2 a avut loc la ora 16.58, la o adâncime de 15 kilometri.

Publicitate

Epicentrul a fost la nord de orașul Târgu Jiu, din județul Gorj. Seismul a fost resimţit în partea de vest a ţării, dar și în Serbia și Bulgaria, spun seismologii.

Cutremurul s-a produs la 102km SV de Sibiu, 107km NV de Craiova, 137km V de Pitești, 166km E de Timișoara, 179km S de Cluj-Napoca, 183km SE de Arad, 196km V de Brașov, 218km E de Belgrad, 222km E de Zemun, 224km V de Ploiești, transmite INFP.

Acesta este cel mai puternic seism care s-a produs în țara noastră, de la începutul acestui an. În urmă cu o săptămână, alte 5 cutremure au fost înregistrate în România, la interval de doar 3 ore. Cel mai slab a avut o magnitudine de 2, iar cel mai puternic a avut magnitudinea 4,5.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes