Connect with us
Publicitate

Cultural

Tururi ghidate gratuite la Muzeul de Artă Brașov

Publicat

pe

Publicitate

Muzeul de Artă Brașov oferă tururi ghidate gratuite în ultima zi de miercuri a fiecărei luni.

Participanții se vor putea familiariza cu artiști consacrați, iar operele de artă prezente în Galeria Națională vor fi mai ușor de deslușit. transmite radiomures.ro.

Astăzi, de la ora 17.00, este lansat primul eveniment de acest fel, avându-l drept ghid pe istoricul de artă Radu Popica, managerul Muzeului de Artă Brașov: „Expoziția de bază a muzeului reflectă evoluția artei plastice din spațiul românesc începând cu secolul al XVIII-lea până în perioada postbelică. Vor putea să vadă lucrări ale celor mai importanți artiști români: Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Ștefan Luchian, Teodor Paladi, Nicolae Tonița, Gheorghe Petrașcu, ș.a.m.d. În cadrul ghidajului, vizitatorii primesc toate informațiile relevante despre lucrările expuse, și este vorba, bineînțeles, și de încadrarea stilistică alucrărilor, dar și de contextul în care au fost realizate, de partea istorică.”

Participarea la eveniment este liberă, în limita primelor 30 de locuri, iar durata turului ghidat în Galeria Națională de la etajul 1 va dura aproximativ 45 de minute.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes