Connect with us
Publicitate

Sport

Turneul internațional de tenis ATP „Ion Țiriac Challenger” revine la Brașov

Publicat

pe

Turneul internațional de tenis ATP „Ion Țiriac Challenger”, organizat de Fundația Țiriac, are loc între 30 iunie și 7 iulie 2024 la Brașov. Evenimentul se va desfășura în incinta Bazei Sportive Olimpia, situată pe strada George Coșbuc, nr. 2. Meciurile se vor juca în aer liber, pe zgură, iar intrarea va fi liberă în fiecare zi a turneului.

Competiția de la Brașov oferă premii totale în valoare de 75.000 de euro, iar câștigatorul obține 75 de puncte ATP.

Acest eveniment marchează prima ediție a turneului ATP Challenger la Brașov după o pauză de 10 ani. Competiția va reuni sportivi de top din primele 150 de poziții ale clasamentului mondial.

Turneul „Ion Țiriac Challenger” face parte din circuitul Romanian Tennis Series, alături de turneul feminin WTA 125 Țiriac Foundation Trophy și alte 14 turnee ITF.

Publicitate

„Am ținut mult să readuc un turneu ATP Challenger la Brașov. Mă leagă multe de acest oraș și nu puteam rata ocazia oferită de ATP, mai ales acum, după renovarea completă a clubului Olimpia. Ne dorim să oferim cât mai multor jucători de tenis din România șansa de a juca la astfel de turnee, alături de sportivi experimentați din întreaga lume. Le mulțumesc partenerilor care ne susțin în organizarea acestui turneu, chiar in incinta bazei sportive unde eu am început să joc hochei iarna și tenis vara,” a declarat Ion Țiriac rememorând parcursul său sportiv.

Cosmin Hodor, directorul turneului, a adăugat: „Cred că jucătorii vor avea o experiență impresionantă participând la Ion Țiriac Challenger. Locația este una de excepție, încărcată de istorie sportivă. Brașovul și domnul Țiriac merită să beneficieze de acest turneu pe termen lung. Jucătorii vor fi cazați la Hotelul Aurelius Împăratul Romanilor din Poiana Brașov, vor avea la dispoziție două terenuri de antrenament și transport asigurat până în Brașov.”

În decursul anilor, această bază a găzduit antrenamentele a numeroși sportivi de renume internațional, inclusiv pe Ion Țiriac, care a declarat: „Baza Sportivă Olimpia Brașov are poziționarea cea mai frumoasă din Europa.”

Repartiţia punctelor si a premiilor ATP în cadrul turneului „Trofeul Ion Țiriac ATP Challenger”

  • Câștigător: 75 puncte ATP; 10.200 euro
  • Finalist: 44 puncte ATP; 6.015 euro
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes