Connect with us
Publicitate

Eveniment

Turiștii surprinși de avalanșă, în munții Făgăraș, riscă amenzi usturătoare. Ei ar putea rămâne și fără permis pentru că drumul spre cabana Capra era oficial închis

Publicat

pe

Publicitate

Operațiunea de salvare a turiștilor care au rămas blocați în munții Făgăraș s-a încheiat. Două avalanșe puternice, care s-au produs în zona cabanei Capra, au ținut captive pe munte 72 de persoane, adică 57 de turiști și 15 angajați ai unității de cazare. Doar o minune a făcut ca nimeni să nu fie rănit.

În cursul zilei de duminică, autoritățile au reușit să evacueze turiștii din masivul Făgăraș, i-au adus în siguranță într-o zonă de unde au fost preluați de autobuze și microbuze și duși spre destinațiile pe care și le-au dorit.

Dar această aventură, care s-ar fi putut încheia tragic, va avea urmări. Turiștii care au ajuns la cabană cu mașinile vor trebui să răspundă în fața legii pentru acest lucru din cauză că drumul de acces către cabana Capra era închis oficial încă din luna noiembrie.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliție Județean Argeş au declarat că urmează a să fie identificaţi şoferii care au urcat cu maşinile pe Transfăgărăşan. Cei care au intrat pe drumul închis ar putea avea permisele suspendate pentru 60 de zile şi ar putea primi amenzi cuprinse între 870 şi 1160 de lei, respectiv 6-8 puncte de penalizare. Conform legii, termenul pentru sancţionarea acestora este de şase luni.

Publicitate

În schimb, autoritățile spun că toate costurile intervenției de evacuare vor fi suportate de stat. Asta pentru că a fost vorba despre o situație de urgență, în care au fost implicați cetățeni români.

Maşinile aflate în parcarea cabanei sunt încă prinse sub zăpadă. Unele au fost răsturnate pe plafon, altele au fost luate de valul de zăpadă şi ridicate peste autoturismele parcate alături. Autoritățile vor încerca, în următoarele zile, să curețe drumul către cabana Capra și să scoată mașinile de sub nămeți.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes