Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Turiştii sunt tot mai dezamăgiţi de condiţiile găsite în Bran: „Este atât de multă mizerie”

Publicat

pe

O stațiune de munte, cu unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România, s-a transformat într-un loc al contrastelor. La Bran vezi și Munții Bucegi și castelul, dar mai vezi și trotuare înguste, pline de gropi, aglomerație și un păienjeniș de cabluri ce-i descurajează chiar și pe cei mai iscusiți fotografi.

Odată trecuți de calvarul traficului pe Valea Prahovei și ajunși la Bran, turiștii se lovesc de o nouă problemă: n-au unde să lase maşina. În centrul stațiunii e plin și deseori se învârt în cerc zeci de minute ca să găsească un loc liber. Asta deşi, la mai puțin de 200 se metri, o parcare de peste 200 de locuri stă mai mult goală, transmite observatornews.ro.

„Prea puţini oameni ştiau de existenţa parcării sau toţi îşi doreau, ca la români, să parcheze la uşa castelului.”, spune Cosmin Feroiu, primar Bran:

Nici pentru pietoni nu e mai uşor. În centrul staţiunii, trotuarele fie sunt înguste, fie pline de gropi. Aglomeraţia e la ordinea zilei, iar un selfie artistic este cam greu de obţinut în Bran.

Publicitate

9.000 de turişti au vizitat Castelul Bran în ultimul weekend

„Este atât de multă mizerie. În 10 ani nici n-am mai trecut pe aici. Au rămas toate la fel. Drumurile sunt cum sunt, sunt toate înghesuite.”, spune o turistă

„Cred că traficul ăsta şi aglomeraţia, în general, sunt un pic deranjante.”, spune alt turist.

„E foarte aglomerat şi mie nu-mi place aglomeraţia.”, transmite altă turistă.

Singurii bucuroşi par administratorii castelului. Drumul Național 73, șoseaua pe care circulă cei mai mulți turişti, a fost recent asfaltat. Însă, din frumuseţea locului rupe tocmai haosul de la intrarea în castel.

„Contează mult felul în care arată chioşcurile, marfa expusă în aceste chioşcuri şi felul acesta de a extinde marfa tot mai aproape, gâtuind tot mai mult un trafic care este deja în creştere.”, spune Alexandru Prișcu, director marketing al Castelului Bran.

Chiar şi aşa, turiştii vin în număr mare aici. Weekendul trecut a fost cel mai aglomerat din acest an, în stațiune. Nu mai puțin de nouă mii de turiști au vizitat castelul, de vineri până duminică.

Un reportaj video despre acest subiect vedeţi AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes