Connect with us
Publicitate

Economic

Turiştii străini sosiţi în România în primul trimestru au cheltuit 171,5 milioane de lei. O călătorie a adus în ţara noastră în medie 2.675 de lei

Publicat

pe

Publicitate

Numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective în trimestrul I 2021 a fost de 64.100 persoane, cheltuielile acestora însumând 171,5 milioane de lei. Aceştia au cheltuit în medie 2.675 lei/persoană, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

”Numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colectiv, în trimestrul I 2021 a fost de 64.100 persoanecheltuielile acestora însumând 171,5 milioane de lei. Călătoriile pentru afaceri (inclusiv participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 68,5% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România în trimestrul I 2021, cheltuielile acestora reprezentând 66,2% din totalul cheltuielilor”, arată datele INS.

31,5% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România, în trimestrul I 2021, au călătorit în scop particular, în principal pentru vacanţe (66,7%), pentru evenimente culturale şi sportive (10,7%) şi pentru vizitarea prietenilor şi rudelor (8,4%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, pelerinaj religios, tranzit şi alte activităţi.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, în trimestrul I 2021, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (51,8%), din cadrul acestui tip de cheltuieli, fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (86,4% din totalul cheltuielilor pentru cazare). Cheltuielile turiştilor nerezidenţi în restaurante şi baruri au fost de 18,8%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 14,6% din totalul cheltuielilor pentru afaceri.

Publicitate

Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 48,5% au fost destinate cumpărării alimentelor şi băuturilor, iar 30,2% cumpărării de cadouri şi suveniruri. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 79,2% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru bilete de intrare în muzee, obiective turistice, grădini zoologice/botanice au reprezentat 27,8% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenţilor sosiţi în România, în trimestrul I 2021, 41,3% şi-au organizat singuri sejurul, 28,5% prin agenţii de turism, 22,7% prin alte modalităţi de organizare a călatoriei, în timp ce 7,5% şi-au organizat călătoria atât pe cont propriu cât şi prin agenţia de turism.

Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi în România, în trimestrul I 2021, a fost avionul, folosit de 75,1% din numărul total de turişti, în timp ce 21,5% au utilizat autoturisme proprii, 2,5% autocare şi autobuze, iar 0,9% au sosit cu alte mijloace de transport (tren, ambarcaţiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes