Connect with us
Publicitate

Turism

Turiştii străini sărbătoresc în Poiana Braşov Crăciunul pe rit vechi: „Unii dintre noi au venit aici din cauza războiului din Ucraina”

Publicat

pe

În stațiunile de la munte, s-a făcut schimbul de turiști. Au plecat cei care și-au petrecut Revelionul la munte şi au sosit cei care diseară îl așteaptă pe Moș Crăciun. Și, chiar dacă în Poiana Brașov e foarte puțină zăpadă, ortodocșii de rit vechi, care mâine vor sărbători prima zi de Crăciun, se bucură de timpul liber petrecut în inima naturii. 

Foarte puțini dintre turiștii sosiți în Poiana Brașov pentru sărbătorile pe rit vechi stau în hoteluri, pe timpul zilei, transmite observatornews.ro.

„Unii dintre noi au venit aici din cauza războiului din Ucraina și noi am venit în Poiana Brașov la schi.”, spune un turist ajuns în Poiana Braşov.

„De Crăciun mergem la restaurant, eu, familia mea și prietenii noștri.”, sune alt turist.

„Mi se pare puțin aglomerat, dar e vesel.”, încheie alt turist.

Publicitate

Turiștii ruşi lipsesc, în acest an, din hotelurile stațiunii. Iar cei din Ucraina sunt mult mai puțini decât în anii trecuți.

„Din păcate, nu mai avem din Ucraina, pentru că din Ucraina aveam foarte mulți români, români ucraineni. Anul ăsta, doar din Republica Moldova, cu predilecție din Chișinău.”, spune Gabriel Roșca, directorul unui hotel din Poiana Braşov.

Cele mai multe pachete de servicii turistice sunt pentru șapte zile și au început din 3 ianuarie.

„Tarifele au fost de la 150 de euro, pe noapte, camera dublă. Oaspeții beneficiază de cazare, mic dejun și o cină, în Ajunul Crăciunului pe rit vechi.”, spune Bianca Socol, reprezentanta unui hotel.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes