Connect with us
Publicitate

Util

Turiştii se întorc acasă după vacanța de Revelion. Cum să evitaţi coșmarul de pe DN 1, Brașov – Ploiești – București

Publicat

pe

Mii de români au petrecut de Revelion în stațiunile montane de pe Valea Prahovei, iar cei mai mulți se vor întoarce acasă, pentru că miercuri, 3 ianuarie 2024, își vor relua activitatea la locul de muncă. Însă, ca în fiecare an, DN 1 se poate dovedi un coșmar pentru șoferi. 

Publicitate

Conducătorii auto sunt sfătuiți de către polițiști să utilizeze rutele alternative pentru a evita disconfortul în traficul pe DN 1.

Acestea sunt:

  • DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești – A3 – București;
  • DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – A1 – București;
  • DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște;
  • DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

Centrul Infotrafic al Poliției Române anunță că pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov, traficul se desfășoară pe un carosabil uscat, cu vizibilitatea bună.

Publicitate

„Recomandăm conducătorilor auto să circule cu multă atenție, asigurându-se foarte bine înainte de fiecare manevră pe care o să efectueze, să mărească distanța de siguranță între autovehicule, să evite depășirile riscante și să adapteze viteza condițiilor de trafic, adoptând o conductă preventivă pe tot traseul”, spun oamenii legii, conform adevarul.ro.

Au început lucrările pentru Centura Comarnicului. Tronsonul va avea 6 km și va fi parcurs în 4 minute

În urmă cu două luni au început lucrările pentru realizarea Centurii oraşului Comarnic. Ministerul Transporturilor a precizat că tronsonul urmează să aibă lungimea de 6 km și va fi parcurs în 4 minute. Lucrările ar trebui să dureze cel mult un an de zile.

Construcţia Centurii Comarnic a debutat pe o rută paralelă cu DN 1, astfel că nu va perturba, în această iarnă, de sărbători, traficul în zonă. Legăturile cu DN 1 vor fi realizate la finalul lucrării.

Proiectul Centurii Comarnic a fost iniţiat de Consiliul Judeţean Prahova şi este finanţat de Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, din Programul Operaţional Transporturi 2021-2027.

Publicitate

Centura va ocoli oraşul Comarnic şi DN 1 prin vest. Proiectul presupune şi construirea a trei poduri noi, dar şi dublarea podului peste râul Prahova de pe DJ 101R. În acelaşi timp, se va construi un pasaj peste râul Prahova şi calea ferată Ploieşti-Braşov. La intersecţiile cu DN 1 sunt prevăzute sensuri giratorii dimensionate astfel încât să preia traficul actual care va proveni de pe centura Comarnic şi din oraşul Comarnic.

Centura Comarnic va servi ca drum de descărcare a viitoarei autostrăzi. Licitaţia pentru acest obiectiv de investiţii a fost câştigată de asocierea SC Frasinul SRL (lider) – SC Artehnis SRL, la valoarea de 236.740.000,00 lei fără TVA.

Consiliul Judeţean Prahova este în etapa finală de evaluare a ofertelor depuse la licitaţia pentru construcţia Centurii Azuga-Buşteni, un alt proiect care va conduce la descongestionarea traficului pe Valea Prahovei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes