Connect with us
Publicitate

Turism

Turiștii care se cazează în Poiana Brașov de sărbători vor fi primiți doar cu certificatul verde de vaccinare. Decizia a fost luată deja de unii hotelieri

Publicat

pe

Pentru a avea sărbători în siguranță, unii administratori de hoteluri și pensiuni din Poiana Brașov au anunțat că vor caza doar turiști care prezintă certificatul verde atunci când își fac check in-ul. Telefoanele sună zilnic pentru rezervări, iar recepționerii îi anunță pe oaspeții care vor să petreacă în stațiune Crăciunul și Revelionul de această decizie.

Publicitate

„Pachetele sunt doar pentru clienții vaccinați pentru că trebuie să fim siguri că putem organiza evenimentele de Crăciun. Turiștii trebuie să prezinte certificatul verde pentru că avem nevoie de siguranță, avem nevoie să putem să ținem în continuare, din punct de vedere economic, hotelul deschis. Pentru noi e foarte important să avem continuitate”, a declarat Gabriel Roșca, directorul unui hotel de patru stele din Poiana Brașov.

Chiar și cu aceste restricții, mulți turiști s-au grăbit să își facă rezervări. Pachetele de Crăciun la acest hotel pornesc de la 3000 de lei de persoană, iar de Revelion tarifele încep de la 6000 de lei de persoană pentru patru nopți de cazare.

Și stațiunile de pe Valea Prahovei sunt căutate pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Aproximativ 35% din camerele disponibile pentru Crăciun și Revelion au fost deja ocupate. Dar în continuare mulți turiști aleg să mai aștepte să vadă cum evoluează pandemia, iar apoi vor decide dacă vor merge sau nu în vacanță.

Publicitate

„Față de anii trecuți când în această perioadă aveam deja capacitatea valorificată aproape integral, pentru anul acesta ne putem mândri cu 50% capacitate vândută. Vor fi și rezervări care se vor face last minute pentru că este și situația pandemică de așa manieră. Pentru Crăciun, pachetele încep de la 3 nopți sau 4 nopți, prețurile sunt cuprinse între 1200 și 1700 de lei de persoană. Pentru Revelion prețurile merg de la 2300, 2700 de lei în funcție de confortul camerei”, spune Ciprian Stanciu, managerul unui hotel de patru stele din Sinaia.

Indiferent de evoluția pandemiei, proprietarii de hoteluri și pensiuni spun că îi vor aștepta pe oaspeți cu cadouri, mese îmbelșugate, decoruri spectaculoase, dar și petreceri pe cinste.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes