Connect with us
Publicitate

Util

Turiștii care nu au reușit să urce la cota 2000 din Sinaia, în cea mai aglomerată zi din acest sezon, pot cere înapoi banii pentru cartelele plătite. Cum pot fi recuperate aceste sume

Publicat

pe

Publicitate

Haosul creat luni la instalațiile de transport pe cablu de la Sinaia s-a lăsat cu o amendă usturătoare, dar și cu obligativitatea ca administratorul telegondolei să returneze banii turiștilor care nu au reușit să schieze în acea zi. Mai bine de cinci ore au așteptat câteva mii de oameni să ajungă pe pârtiile de pe platoul Bucegi, dar mulți și-au pierdut răbdarea și au plecat spre case, asta deși își cumpăraseră cartele valabile toată ziua.

Cei care se află în această situație trebuie să știe că își pot recupera banii doar dacă demonstrează că motivul pentru care cer returnarea contravalorii cartelelor este într-adevăr aglomerația creată la telegondolă.

Potrivit digi24.ro, turiștii care vor să își recupereze banii trebuie să facă o solicitare pe mailul Societății Transport Urban Sinaia, au anunțat autoritățile locale. În solicitare, turistul trebuie să prezinte succint motivul pentru care cere rambursarea banilor și să atașeze o fotografie a cartelei (skipass) și bonul fiscal.

Autoritățile locale susțin că s-au confruntat cu foarte multe încercări de fraudă, în condițiile în care mulți dintre turiști încearcă să primească o rambursare integrală a banilor plătiți pentru un skipass deși au schiat toată ziua sau câteva ore. De aceea, cer pe mail fotografiile cartelelor, pentru că acestea au o serie de identificare care poate fi verificată în sistemul de ticketing. Se poate afla astfel la ce porți s-a intrat cu cartela respectivă și la ce oră. Dacă din opt ore din program , turistul care cere rambursare a schiat șase, rambursarea se va face pentru cele două ore pierdute.

Publicitate

O mare de turiști a așteptat luni cu schiurile în brațe la telecabinele din Sinaia. Românii au plecat la munte să profite de minivacanță și zăpadă, dar cei care au ales să se oprească la Sinaia au dat un adevărat test al răbdării. Din cauza unor probleme tehnice, telegondola de la cota 1400 a fost pusă în funcțiune cu întârziere. Oamenii, sosiți în număr foarte mare, au așteptat ore în șir, iar cu timpul, la cota 1400 s-a adunat o mulțime imensă de oameni. Telegondola a fost pusă în funcțiune la ora prânzului. ”Este cea mai aglomerată zi de luni din istoria TUS”, a declarat Maria Floricică, directorul Transport Urban Sinaia, societatea care administrează instalaţiile de transport pe cablu din staţiune.

Administratorul instalaţiilor de transport din Sinaia a fost amendat cu 15.000 de lei, după aglomeraţia de la telegondolă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes