Connect with us
Publicitate

Eveniment

Turişti inconştienţi în Munţii Făgăraş! Au furat o coardă pe care Salvamont o ţinea la Cabana Bârcaciu pentru a recupera persoanele aflate în dificultate pe munte

Publicat

pe

Un grup de turiști care a înnoptat în urmă cu două zile la Cabana Bârcaciu din Munții Făgăraș a stârnit indignarea autorităților după ce unul dintre aceștia a furat o coardă esențială de 30 de metri. Coarda făcea parte din echipamentele menite să fie utilizate în intervențiile de salvare, fiind păstrate la cabană de către echipele Salvamont.

Publicitate

Incidentul a fost descoperit când echipa Salvamont a efectuat o verificare de rutină la cabană.

„Din păcate trăim intr-o lume ciudată. Mulțumim totuși celor care ne sprijină și ne găzduiesc echipamentele in zone mai izolate sau chiar ne ajuta ei cu echipamente.

Nu uitați ca ne dorim ca turistii sa își ducă doar gunoaiele jos, nu și lucrurile utile nouă sau cabanierilor.”, a transmis pe Facebook Salvammont Sibiu.

Publicitate

„Pentru interventiile salvamont AVEAM trei corzi dar un cleptoman si a completat echipamentul cu o coarda de 30 m.”, au transmis reprezentanţii Cabanei Barcaciu.

Cabana Bârcaciu este situată pe versantul nordic al Munților Făgăraș, la altitudinea de 1.550 m, pe muchia Scărișoarei, este al 2-lea popas în parcurgerea Crestei Făgărașului de la vest la est, fiind  accesibilă din orașul Avrig,

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes