Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / 15 salvamontiști de la Salvamont Brașov şi Bran, puși pe drumuri degeaba de un turist recalcitrant. „Acuza salvatorii că sunt plătiți din bani publici după care le închidea telefonul”

Publicat

pe

Publicitate

Un turist care a solicitat inițial ajutorul salvamontiștilor, printr-un apel la 112, a refuzat ulterior să coopereze cu echipele Salvamont din Bran și Brașov. 15 salvatori au plecat în căutarea bărbatului care se rătăcise în zona Mălăiești.

”În data de 26.12.2022, ora 16:27, în urma unui apel primit prin 112 am fost informați despre existența unui bărbat epuizat fizic care a plecat de la Vf. Omu, s-a rătăcit și are nevoie de ajutor. Conform datelor GPS primite de la operatorul 112 persoana respectivă se afla undeva între Vârful Scara și Hornul Mare Mălăiești.

Dispecerul din cadrul SPJ Salvamont Brașov a alertat imediat formația Salvamont Bran, iar nouă salvatori montani s-au pregătit pentru a recupera apelantul”, se arată într-un comunicat Salvamont.

În timpul operațiunii de salvare, turistul a devenit recalcitrant, acuză salvamontiștii brașoveni. A intrat chiar și la stația meteo Vf. Omu și a început să țipe. Omul cerea să fie salvat, dar refuza să dea explicații cu privire la zona în care se află.

Publicitate

”Din păcate în momentul în care a fost apelat de coordonatorul Salvamont Bran, victima a devenit recalcitrantă și a refuzat colaborarea cu echipa de intervenție. Salvatorii montani au încercat de mai multe ori să îl contacteze în mod direct și prin dispeceratul 112, dar apelantul nu răspundea la telefon sau răspundea, acuza salvatorii că sunt plătiți din bani publici după care le închidea telefonul. Salvatorii montani au sunat și la stația meteo de la Vf. Omu, iar personalul angajat le-a comunicat că în jurul orei 15:00 a intrat un om pe hol, care a început să țipe, dar care ulterior a părăsit stația meteo și a plecat”, arată sursa citată.

Pentru că turistul se afla pe un traseu periculos, s-a decis ca formația Salvamont Bran să plece spre locul indicat de coordonatele GPS, iar la Brașov s-a mobilizat încă o echipă de sprijin formată din șase salvatori montani din cadrul SPJ Salvamont Brașov pentru sprijinirea colegilor de la Bran.

”În timpul acțiunii de căutare, victima a fost apelată de mai multe ori, dar a avut același comportament ostil și nu a dorit să ofere informații despre locația în care se află susținând în continuare că doar dorește să fie salvat. În jurul orei 20:30, salvatorii montani din cadrul Salvamont Bran au identificat pe trasul turistic urme de încălțăminte, dar din păcate nu au reușit să identifice nicio persoană”, potrivit Salvamont Brașov.

Turistul a catadicsit să răspundă la telefon în jurul orei 21:38 informând salvatorii că este bine și nu mai are nevoie de ajutor.

”Reamintim tuturor cetăţenilor faptul că Sistemul Național Unic pentru Situaţii de Urgenţă este destinat unor urgenţe reale și vă rugăm ca în momentul în care apelați numărul unic de urgență 112 să oferiți informații cât mai exacte și să colaborați cu echipele de salvare”, a concluzionat Salvamont Brașov, conform ziare.com.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes