Connect with us
Publicitate

Eveniment

Turist mort în Munţii Făgăraş după ce a căzut în gol de pe o stâncă. Colegul lui a fost recuperat de Salvamont, atârna în coardă

Publicat

pe

Un turist a murit în munții Făgăraș, iar colegul său a fost recuperat, azi-noapte, de echipele Salvamont din județele Sibiu și Argeș. Supraviețuitorul, care rămăsese blocat într-o zonă foarte abruptă, a fost dus la refugiul Călțun, iar trupul persoanei decedate urmează să fie recuperat astăzi cu un elicopter.  Turiştii sunt cetăţeni români, de 31 – 32 de ani. 

Potrivit șefului Salvamont Sibiu, Dan Popescu, tragedia s-a produs în zona peretelui Lespezi, către Călțun, o zonă foarte dificilă, iar turistul care a murit a căzut în gol.

”Supravieţuitorul a fost scos din perete de doi salvatori argeşeni. Acesta se afla la aproximativ 80 de metri în abrupt, deasupra grohotişului de la bază”, au transmis salvamontiştii.

Aenonava ar urma să ia cadavrul persoanei decedate, dar şi supravieţuitorul, care a rămas peste noapte, alături de salvamontişti, la Refugiul Călţu.

Publicitate
”Dacă acest lucru nu va fi posibil, vom interveni pentru aducerea supravieţuitorului în condiţii de siguranţă la baza muntelui şi recuperarea corpului celui de-al doilea”, au transmis reprezentanţii Salvamont Sibiu.

Salvamontiștii sibieni au mai intervenit azi-noapte și pentru salvarea unui cioban aflat la o stână, în zona Turnu Roșu – Chica Pietrelor, din apropierea crestei Munților Făgăraș. Acesta acuza grave probleme medicale, a fost coborât pe targă și preluat de o ambulanță.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes