Connect with us
Publicitate

Turism

Turcii aşteaptă o creştere cu 50% a turiştilor români în Antalya după scutirea de viză. Din Braşov se zboară aproape zilnic spre renumita staţiune

Publicat

pe

Aproximativ un milion de români au vizitat Turcia în 2023, în creştere cu 11,67% faţă de 2022, iar după scutirea de viză pentru intrarea în această ţară autorităţile turce se aşteaptă la o creştere semnificativă a turiştilor români, arată datele unui tur-operator.

Potrivit Autorităţii pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din Turcia, aproximativ 500.000 de români au fost numai în Antalya, unde autorităţile turce aşteaptă o creştere de cel puţin 50% a numărului turiştilor români odată cu simplificarea regulilor pentru intrarea în Turcia a adulţilor, de la începutul lunii iunie.

În acest context, agenţia Paralela45 se aşteaptă la o creştere de 8% a numărului turiştilor săi pe zboruri charter şi de 12% pe circuite, în acest an.

Cu zboruri charter spre Antalya din 14 oraşe, spre Alanya din Bucureşti şi Cluj-Napoca, spre Bodrum din Bucureşti şi multe variante de circuit care străbat ţara, reprezentanţii agenţiei se aşteaptă ca Turcia să fie destinaţia vedetă a anului 2024, informează tur-operatorul într-un comunicat.

Publicitate

„Oferta Paralela45 pentru vacanţe în Turcia în 2024 corespunde oricărei dorinţe de călătorie, de relaxare şi răsfăţ în sejururile cu zbor charter în Antalya, Alanya şi Bodrum, de călătorii culturale prin circuite la Istanbul sau care îi duc din Ankara în Cappadocia, din Cappadocia în Gaziantep. În acelaşi timp, răspundem constant unei cereri de călătorii individuale la Istanbul. Intrarea cu buletinul pentru maximum 90 de zile la fiecare 180 de zile face Turcia şi mai atractivă pentru români pentru orice fel de experienţe de vacanţă vor să aibă”, a declarat Ioana Burcea, director de marketing Paralela45.

Un număr de 15 curse charter din Bucureşti şi din oraşele Cluj-Napoca, Timişoara, Târgu Mureş, Oradea, Sibiu, Satu Mare, Braşov, Suceava, Iaşi, Constanţa, Craiova, Bacău, Baia Mare sunt organizate din luna mai până în septembrie. Una dintre cursele din Bucureşti se prelungeşte în fiecare an până la finalul lunii octombrie, când în Antalya sunt temperaturi de peste 25 de grade.
Noutatea sezonului 2024 sunt două zboruri spre Alanya, pe Aeroportul Gazipaşa, din Bucureşti şi unul din Cluj-Napoca, pentru scurtarea duratei de transfer în cazul turiştilor care îşi petrec vacanţa la hoteluri din Alanya şi Side. O altă cursă leagă Bucureştiul de Bodrum, de la începutul lunii iunie şi până la sfârşitul lunii septembrie.

Preţul unei vacanţe de vară în Alanya porneşte de la 1.260 de euro pentru doi adulţi şi doi copii, în Kemer de la 1.282 de euro, în Lara de la 1.720 de euro, în Side de la 1.742 de euro, în Belek de la 1.891 de euro, la hoteluri de patru stele cu all inclusive. Preţul unui pachet de vacanţă în Bodrum porneşte de la 2.058 de euro pentru doi adulţi şi doi copii, la un hotel de trei stele.

Reprezentanţii agenţiei transmit, de asemenea că pachetele pot fi cumpărate şi în rate, prin parteneriatele cu mai multe bănci comerciale, astfel încât scumpirile, inevitabile din cauza inflaţiei din Turcia, să fie mai suportate mai uşor.

Mai multe variante de circuite în Turcia, fie la Istanbul, fie la Ankara şi Cappadocia, ori Mesopotamia, Turcia de Nord, Cappadocia şi Mesopotamia, de la patru la opt nopţi şi preţuri începând de la 400 de euro/persoană, le oferă turiştilor posibilitatea unei vacanţe active, în care descoperă istoria, cultura, gastronomia ţării, farmecul peisajelor şi ospitalitatea gazdelor.

Pe zbor charter, circuite ori vacanţe individuale, Turcia este una dintre destinaţiile constante în oferta Paralela45 încă din 1990, anul înfiinţării agenţiei. Prima călătorie de grup a fost organizată la Istanbul, în iunie 1990, primul zbor charter spre Antalya a fost organizat în 1996.

Agenţia, care a înregistrat în 2023 un volum de vânzări de 60 de milioane de euro, extinde şi diversifică an de an portofoliul de destinaţii şi măreşte reţeaua de agenţii. Curse noi charter sunt organizate anul acesta şi spre Algarve/Faro şi Gran Canaria, iar din 27 mai deschide o nouă agenţie, la Arad, în urma unei investiţii de 35.000 de euro, parte din strategia de extindere în vestul ţării, alături de agenţiile din Timişoara şi Oradea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes