Turism
Tur cu bicicleta prin satele braşovene. Bicicliştii vor vizita Cetatea Rupea şi vor mânca bucate tradiţionale

Cei care se decis să participe la un tur de 80 de kilometri cu bicicleta prin judeţul Braşov se vor putea bucura de un prânz la ferma din Cobor şi vor vizita Cetatea Rupea.
Cei care iubesc natura şi mersul pe bicicletă sunt invitaţi de Fundaţia Conservation Carpathia şi Ferma de Biodiversitate Cobor organizează să participe la Carpathia Bike Tour. Evenimentul care va avea loc pe 18 iunie va avea ca punct de plecare Cetatea Rupea şi îi va purta pe participanţi printr-o zonă de o frumuseţe rară, transmite adevarul.ro.
„Cobor este un o localitate izolată, cu populaţia în declin, în care Fundaţia Conservation Carpathia dezvoltă un proiect de conservare a biodiversităţii şi management durabil al păşunilor, promovând totodată eco-turismul în cadrul gospodăriilor pe care le-a readus la viaţă, într-un proces de restaurare. Fiind la jumătatea traseului, la Ferma de Biodiversitate Cobor, cicliştii se vor bucura de gustul gulaşului gătit la fermă, se vor energiza cu socată şi siropuri de sezon şi vor intra în atmosfera vechiului sat”, a precizat Victoria Donos, director de comunicare al Fundaţiei Conservation Carpathia.
Participanţii la tur vor avea ocazia să vadă mai multe animale, între care vite din rasa sura de stepă, dispărute din această zonă şi cunoscute din tabloul „Car cu boi” al lui Nicolae Grigorescu.
„Pentru o experienţă completă, la Carpathia Bike Tour am pregătit şi un tur la caii aflaţi în pensiune, vizita la ferma care adăposteşte peste 100 de vaci din specia sură de stepă, precum şi canisa cu Ciobăneşti Carpatini pe care fundaţia îi creşte pentru a-i dona fermierilor în procesul de preveniţie a conflictelor cu animalele sălbatice. Ferma de Biodiversitate de la Cobor este unică datorită modelului de agricultură sustenabilă, prietenos cu natura, şi se distinge şi prin proiectul de reintroducere a surei de stepă, specie de vite istorice, aproape dispărută în Transilvania şi din arealul autohton. Surele de stepă aveau o tradiţie în gospodăriile ţărăneşti din Transilvania”, a mai spus Victoria Donos.
Pe traseul de 80 de km care porneşte de la Cetatea Rupea, participanţii la eveniment vor descoperi farmecul Colinelor Transilvaniei, valorile culturale şi istorice ale acestora, vor merge prin vechi sate săseşti şi pe lângă biserici fortificate până la Cobor, un sat transilvănean de sec. XIII. La finalul turei, toţi participanţii vor putea să viziteze Cetatea Rupea.
-
Fapt diversacum 3 zile
VIDEO / 3, 2, 1… Luminiţele de Crăciun s-au aprins în bradul din Braşov. „O mare” de oameni au asistat la evenimentul special
-
Economicacum 3 zile
ANAF vinde o garsonieră în centrul Braşovului. Prețul de pornire, doar 15.000 de euro
-
Evenimentacum 3 zile
Razie a poliţiştilor braşoveni între studenţi, pe Colină şi în Memo. Au fost aplicate 8 amenzi
-
Turismacum 3 zile
Şi la Azuga s-a deschis sezonul de schi. Cât costă o zi de schiat
-
Evenimentacum 2 zile
VIDEO / Imagini spectaculoase, filmate cu o dronă, de la deschiderea Târgului de Crăciun din Brașov. 1,2 milioane de luminițe împodobesc orașul, iar numai bradul din Piața Sfatului are peste 200.000 de leduri
-
Evenimentacum 3 zile
FOTO / Probleme încă din prima zi de schi, în Poiana Braşov. Au fost şase accidente la care a intervenit Salvamontul
-
Utilacum 3 zile
Atenţie, dacă mergeţi pe munte! Pericol mare de avalanșe în masivele Făgăraș și Bucegi
-
Fapt diversacum 2 zile
Experiența neplăcută prin care a trecut Horia Brenciu pentru a ajunge la concertul de la Braşov: „7 ore am simțit fiecare gropiță”