Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Tunurile care produc zăpadă artificială au fost pornite, în masivul Postăvarul. Temperaturile scăzute au permis funcționarea lor

Publicat

pe

Vești bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Având în vedere condițiile meteo care permit funcționarea instalațiilor de producere a zăpezii artificiale pe timpul zilei, precum și faptul că prognoza arată temperaturi pozitive pentru zilele viitoare, administratorii domeniului schiabil au luat decizia de a produce zăpadă artificială și pe parcursul zilei de astăzi, în zonele unde era necesară creșterea grosimii stratului de zăpadă.

„În aceste condiții, schiați cu precauție, reducând considerabil viteza, deoarece în zonele în care acționează instalațiile de producere a zăpezii consistența acesteia este diferită, încetinind foarte mult alunecarea. Totodată, purtați ochelari de schi, pentru a beneficia de o vizibilitate bună. În zonele în care se produce zăpadă au fost montate atenționări”, au declarat reprezentanții primăriei Brașov.

Toate pârtiile sunt în condiții bune. Stratul de zăpadă bătută pe pârtiile din partea superioară a muntelui are aproximativ 30 de cm, iar pe cele din partea inferioară are 20 de cm.

Astăzi se schiază pe toate pârtiile din masivul Postăvarul: Kanzel, Doamnei, Ruia, Drumul Roșu, Sulinar, Subteleferic, în zona superioară a pârtiei Lupului, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri), Lupului inferior. Și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion, sunt deschise pentru cei care vor să învețe să schieze.

Publicitate

Instalațiile de transport pe cablu care funcționează astăzi sunt telecabina Kanzel, telegondola, telescaunele Ruia și Lupului și teleschiurile Ruia, Bradul și Stadion, cu precizarea că suntem sub avertizare meteo de vânt sever, ceea ce ar putea determina oprirea unor instalații de transport pe cablu, în special a celor care fac legătura cu partea superioară a masivului (telecabina și telegondola).

În aceste condiții, recomandarea celor care vor să schieze astăzi în Poiana Brașov este să își achiziționeze cartele cu puncte. Temperatura în această dimineață, la ora 9.00 este de -8 grade Celsius în masiv și – 4 grade în Poiana Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes