Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Tunurile care produc zăpadă artificială au fost pornite, din nou, în Poiana Brașov

Publicat

pe

Publicitate

Administratorii domeniului schiabil din Poiana Brașov încearcă să prelungească sezonul de iarnă cât pot de mult. Temperaturile scăzute înregistrate în timpul nopții, dar și dimineața, au permis pornirea tunurilor care produc zăpadă artificială, în Masivul Postăvarul.

Mercurul din termometre a coborât până la -8 grade Celsius în partea superioară a muntelui, ceea ce înseamnă că sunt condiții perfecte pentru a produce omăt artificial. Toată zăpada care se face atunci când tunurile și lănciile sunt pornite este, mai apoi, împrăștiată și bătătorită pe pârtiile de la înălțime.

„Având în vedere condițiile meteo care permit funcționarea instalațiilor de producere a zăpezii artificiale pe timpul zilei, am luat decizia de a produce zăpadă artificială și pe parcursul zilei de astăzi, în zonele unde era necesar să creștem grosimea stratului de zăpadă. Schiați cu precauție, reducând considerabil viteza, deoarece în zonele în care acționează instalațiile de producere a zăpezii consistența acesteia este diferită, încetinind foarte mult alunecarea. Purtați ochelari de schi, pentru a beneficia de o vizibilitate bună. În zonele în care se produce zăpadă au fost montate atenționări”, au declarat reprezentanții Primăriei Brașov.

În acest moment se produce zăpadă artificială pe toate pârtiile deschise: Kanzel, Doamnei, Ruia, Lupului Superior, Drumul Roșu, Sulinar, zona inferioară a pârtiei Subteleferic (de la intersecția cu breteaua spre Bradul în jos), Bradul și Stadion.

Publicitate

Turiștii care ajung astăzi în Poiana Brașov trebuie să știe că instalațiile de transport pe cablu care funcționează sunt: Telegondola, Telecabina Capra Neagra, Telescaunul Ruia, Teleschiurile Bradul, Ruia și Stadion. Pârtiile sunt amenajate și în condiții bune în partea superioară, iar schiorii pot să coboare până până pe Sulinar și Drumul Roșu. Pârtiile Lupului inferior și Subteleferic inferior sunt impracticabile.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes