Connect with us
Publicitate

Administrație

Tunel feroviar de 7 kilometri pe ruta Brașov – Predeal. CFR vrea să introducă pe acest traseu o linie de mare viteză

Publicat

pe

Lucrările de modernizare a căii ferate dintre Brașov și Predeal continuă, iar reprezentanții CFR vor să facă și o investiție uriașă pe această rută. Conform studiului de fezabilitate, acest proiect ar urma să includă și un tunel lung de 7 kilometri care să fie realizat la parametri compatibili cu o linie de mare viteză viitoare, anunță economica.net.

Publicitate

„Urmează revizia 2 a Raportului nr. 8 – Raport final asupra selectării opțiunii preferate (revizia 1) ca urmare a deciziei Comisiei Europene privind soluția aleasă pentru un tunel de aproximativ 7 km proiectat la parametri compatibili cu o linie de mare viteză viitoare”, se arată pe site-ul CFR la stadiul proiectului în trimestrul al doilea.

CFR SA a semnat pe 21 august 2020 contractul de „Studiu de Fezabilitate pentru modernizarea secțiunii feroviare Predeal-Brașov” cu asocierea Egis România – Egis Rail SA – Italrom Inginerie Internațională SRL. Valoarea contractului este de 14,199 milioane de lei, fără TVA. Sursa de finanţare este din fonduri CEF 2014 – 2020.

Ordinul de începere a fost emis pe 7 septembrie 2020, durata de implementare a contractului fi în de 23 luni de la ordinul de începere, potrivit informațiilor de pe pagina CFR SA dedicată proiectului.

Publicitate

Modernizarea liniilor București – Craiova, Ploiești Triaj – Focșani și Predeal – Brașov se situează pe primele trei locuri pe lista proiectelor prioritizate din Programul Feroviar al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Pentru linia Predeal – Brașov (27 km), valoarea lucrărilor este estimată la 1,4 miliarde de euro, fără TVA.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes