Connect with us
Publicitate

Administrație

Tudor Benga vrea ca indicatoarele din Aeroportul Braşov să fie în patru limbi. Deputatul vrea să fie adăugate germana şi maghiara

Publicat

pe

În ultima săptămână au apărut în spaţiul public mai multe fotografii cu Aeroportul Braşov. Acestea au fost făcute publice de Consiliul Judeţean Braşov, pentru a arăta cât de avansate sunt lucrările la terminal. Plăcuţele îndrumătoare din aeroport sunt bilingve, în română şi engleză, însă deputatul Tudor Benga spune că acestea ar trebui să conţină indicaţii şi în limbile germană şi maghiară, asta pentru că oraşul nostru are o bogată cultură multientnică.

Publicitate

„Săptămâna trecută am văzut niște poze din interior și signalectica este momentan bilingvă, română și engleză, foarte similară cu cea de la Otopeni. Și chiar cred că e important ca la Brașov să fie cvadri-lingva, adică să includă și maghiară și germană. Există modele și prin alte aeroporturi din lume, de la Barcelona la Singapore, de la Brussels la Mallorca.

Signalectica cvadri-lingva ar fi un semn de respect pentru istoria Brașovului și a Transilvaniei și caracterul multietnic al comunității noastre. Aeroportul Brașov sperăm să devină cât mai curând una din principalele porți de intrare în regiune. În plus, comunitatea maghiară și autoritățile din Covasna au fost un factor important în sprijinirea financiară de la centru a acestui proiect. Pentru toate aceste motive cred că e important să facem această ajustare.”, a scris Tudor Benga într-o postare pe contul său de Facebook.

Deputatul spune că a vorbit cu preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, care s-a arătat încântat de idee.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Flucus Ioan

    10 decembrie, 2020 at 8:29 pm

    Asa trebuie in 4 limbi sa fie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes