Connect with us
Publicitate

Administrație

Tudor Benga, „cartonaș galben” pentru colegul de partid Allen Coliban după șirul de atribuiri directe: „Sunt legale, dar nu trebuie abuzat de ele”

Publicat

pe

Avertisment de la vârf in cazul scandalurilor mediatice din ultimele zile privind atribuirea directă a unor contracte de către Primăria Brașov.

Publicitate

Deputatul și colegul de partid al primarului Allen Coliban, Tudor Benga, atrage atenția într-o postare publică pe contul său de socializare că, deși sunt legale, atribuirile directe ar trebui să se facă doar în cazuri excepționale. Acesta consideră că abuzul de atribuiri directe nu face altceva decât să știrbească încrederea în noua administrație condusă de Allen Coliban și le numește „metehnele vechii administrații”.

„I-am zis și lui Allen și vă zic și vouă, fiindcă deja m-ați tras destul de mulți de mânecă, sub o formă sau alta, pe subiect de la finalul lui noiembrie încoace: cred că Primăria Brașov ar trebui să fie super scrupuloasă cu instrumentul atribuirii directe. Instrumentul atribuirii de contracte prin încredințare directă este perfect legal sub un anumit plafon și absolut legitim în anumite circumstanțe. Însă mai ales prin prisma promisiunilor pe care noi USRPLUS le-am făcut alegătorilor și mai ales dată fiind schimbarea profundă pe care am promis-o la Brașov față de metehnele vechii administrații cred că e foarte important ca genul acesta de instrument să fie folosit cu maximă chibzuința, adică pe cât posibil doar în cazuri de strictă urgență sau maximă necesitate. E o chestiune importantă de principiu vis a vis de promisiunile pe care le-am făcut cetățenilor, chiar și în condiții de puternică ostilitate politică cum este în prezent situația la Brașov.” a scris Benga.

Reacția vine după ce, în ultima săptămână, presa brașoveană a arătat o suită de contracte cu atribuire directă care au plecat din Primăria Brașov către diverși contractori. Benga spune că, deși legale, atribuirile directe ar trebui să fie folosite cu maximă chibzuință doar în cazuri de urgență, nicidecum arbitrar.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes