Connect with us
Publicitate

Social

Tudor Benga: Am greșit noi ca stat în modul în care am făcut prioritizarea la vaccinare și va trebui să ne asumăm lucrul ăsta. Eu ca parlamentar nu sunt cu nimic mai esențial decât un profesor sau o casieră

Publicat

pe

Deputatul brașovean USR Tudor Benga afirmă că statul român a greșit în modul în care a făcut prioritizarea la vaccinarea anti-COVID și va trebui asumat acest lucru.

Publicitate

„Am spus-o și în ianuarie, o repet și acum: prioritizarea unui segment enorm de «esențiali» a fost o greșeală și o decizie care va lăsa urme mult după ce pandemia va fi depășită. Personalul medical? Fără dubiu esențiali. Militari detașabili în teatre de război? Cu siguranță meritau protecție prioritară. Angajați în servisarea directă de infrastructura de utilități sau personal cu interacțiune fizică constantă și directă cu public? Categoric meritau prioritate. Dar de aici până la căldarea enormă de «esențiali» din faza 2 în care tineri fără nici un fel de expunere indispensabilă la risc s-au putut vaccina înaintea celor de 50-60 de ani sau cronicilor neînregistrați în sistem e o cale lungă”, a scris deputatul USR, joi seara, pe pagina sa de Facebook.

El dă propriul exemplu și vorbește despre asumarea acestei erori.

„Eu ca parlamentar nu sunt cu nimic mai esențial decât un profesor de gimnaziu sau o casieră de la Mega și nici obiectiv mai expus la risc decât ei. Am greșit noi ca stat în modul în care am făcut prioritizarea și va trebui să ne asumăm lucrul ăsta. Tot restul discuțiilor și scandalului de zilele astea de aici pleacă de fapt”, subliniază Tudor Benga.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Publicitate

De Interes