Social
Trotinetele electrice de închiriat tot mai apreciate de braşoveni, însă considerate periculoase de pietoni: „Ar fi bine să se interzică, n-ar mai fi atâta risc pentru copii”

În timp ce orașe precum Paris sau Barcelona au interzis trotinetele electrice de închiriat, la Brașov o firmă a scos câteva sute pe străzi și alta așteaptă unda verde pentru alte 900 de vehicule.
Una din cele două firme care au închiriat trotinete electrice anul trecut la Brașov a revenit deja cu vehicule pe străzile din oraș. Trecătorii au putut vedea deja de ceva vreme câteva sute de trotinete, iar, dacă va fi acceptată și solicitarea celei de a doua firme, alte 900 de asemenea vehicule vor circula prin oraș, transmite adevarul.ro.
„Avem un regulament valabil care prevede exact cum se desfășoară această activitate de închiriere, unde se pot depozita aceste trotinete, ce reguli trebuie să respecte atât furnizorul, cât și cei care le utilizează. Sperăm ca anul acesta să nu ne mai confruntăm cu problemele cu care ne-am confruntat anul trecut”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.
Pietonii se cam tem de trotinete, deoarece acestea ajung de multe ori pe trotuar, printre trecători și circulă cu viteză mare.
„E periculos, într-adevăr, dar, în afară de niște inconștienți, sunt binevenite, că se mișcă oamenii”, a spus un bărbat.
„E cam periculos pentru pietoni. Merg cu viteză, ca copiii. Că sunt copii foarte mulți care le folosesc”, a spus o femeie mai în vârstă.
„Ar fi bine să se interzică trotinetele de închiriat pentru că n-ar mai fi atâta risc pentru copii. Dacă ar fi piste separate față de trotuar, să fie clar pe unde pot circula, ar fi altceva”, a spus un bunic ieșit la plimbare cu nepoțeii.
Reguli pentru trotinete
Polițiștii amintesc câteva dintre regulile de bază în cazul celor care circulă cu trotineta electrică.
„Conducătorul trotinetei electrice trebuie să aibă vârsta de cel puțin 14 ani. Casca de protecție este obligatorie pentru conducătorii cu vârsta sub 16 ani. Trotineta electrică este utilizată pentru transportul unei singure persoane, iar conducătorii acestora sunt obligați să aibă aspra loc actul de identitate. Reamintim faptul că trotinetele electrice se conduc numai în aliniament, pe drumurile publice și pe pistele de biciclete, iar în lipsa pistei de biciclete circulația este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 de kilometri la oră”, a precizat agentul șef principal Daniel Zontea, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov.
Numărul trotinetelor de închiriat crește la Brașov într-un moment în care orașe europene precum Paris sau Barcelona au interzis închirierea acestor mijloace de transport ca urmare a lipsei de disciplină a celor care le conduc. Trotinetele proprietate personală pot fi conduse în continuare, dar tot mai multe orașe refuză creșterea numărului lor prin închiriere.
-
Fapt diversacum 3 zile
Oktoberfest Brașov se mută într-o locație nouă. A 14-a ediție a celui mai mare festival al berii din România va avea loc în Parcul Tractorul
-
Economicacum 3 zile
Pasaj rutier subteran de 600 de metri, proiectat la Sinaia
-
Fapt diversacum 3 zile
Cine este ruda din Covasna a Regelui Charles și prietenul de suflet al monarhului britanic
-
Fapt diversacum 3 zile
FOTO / Imagini inedite cu un urs în Munţii Făgăraş. În plină vară, se dă în zăpadă pe „derdeluş”: „Se da pe burta, pe zapada”
-
Culturalacum 3 zile
Monica Anghel, pe scena Filarmonicii Brașov. Celebra cântăreață va susține două spectacole la închiderea celei de-a 145-a stagiuni
-
Culturalacum 3 zile
Turneul Flautul Fermecat ajunge în luna iunie la Braşov
-
Evenimentacum 3 zile
VIDEO / Un turist s-a filmat chiar înainte de a rămâne blocat pe Valea Caraimanului, în Munţii Bucegi. Bărbatul, salvat cu un elicopter de la Braşov
-
Evenimentacum 3 zile
Viteză extremă pe ciotul de autostradă dintre Cristian şi Râşnov. Un şofer care avea şi trei copii în maşină a fost surprins cu 243 km/h. Le arăta cât de puternică este maşina