Connect with us
Publicitate

Social

Tristă, abătută și cu un bilet de adio în mână. Așa au găsit jandarmii o tânără de 22 de ani din Brașov pe care au convins-o să nu se sinucidă

Publicat

pe

O misiune de patrulare a jandarmilor brașoveni, aparent banală, s-a transformat într-una de salvare. Militarii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au văzut o tânără abătută pe o bancă dintr-o stație de autobuz din oraș. Oamenii legii s-au apropiat de ea pentru că le-au atras atenția mucurile de țigară, dar și o doză de bere care se aflau lângă ea.

Publicitate

Jandarmii au intrat în vorbă cu ea, au aflat că are 22 de ani, dar cel mai tare i-a șocat când au văzut în mâna tinerei un bilet de adio. Problemele personale care o apăsau pe femeie ar fi putut să o împingă către un gest necugetat, însă jandarmii au stat de vorbă cu ea și au convins-o că poate primi ajutor.

„O tânără singură, abătută pe o bancă într-o stație de autobuz, cu o băutură și multe țigări arse lângă ea, nu e tocmai o imagine obișnuită, motiv pentru care le-a atras atenția colegilor noștri. Au oprit mașina imediat și s-au apropiat de ea. Deși nu era foarte coerentă și era vizibil abătută, le-a cerut ajutorul jandarmilor cu disperare. Au văzut în mână ei și un bilet, al cărui conținut i-a convins pe jandarmi că tânăra se afla într-o situație disperată și au cerut ajutorul unui echipaj medical. Au stat alături de ea, iar în tot acest timp au încercat să o liniștească si s-o încurajeze. Un om aflat într-o situație grea și pe lângă care mulți cetățeni au trecut nepăsători și parcă surzi la strigatul ei de ajutor. Ne dorim să-și găsească liniștea și puterea să meargă mai departe, pentru că viața este un dar atât de scump și trebuie prețuită. Cât despre băieții noștri, numai cuvinte de mulțumire. Felicitări! Astăzi ați fost la datorie și ați fost exact în locul potrivit pentru a auzi strigătul de ajutor”, au scris reprezentanții IJJ Brașov pe pagina oficială de facebook.

Tânăra va putea primi consiliere psihologică, dar și tratament de specialitate în cazul în care medicii vor descoperi că aceasta suferă de depresie. Această boală se poate manifesta prin următoarele simptome:

Publicitate
  • griji extreme sau teamă în majoritatea timpului sau sentiment de panică repetat
  • sentimente iraționale de teamă, groază sau pericol
  • simptome fizice frecvente, precum agitație, nesiguranță și tremurat, greață, bufeuri de căldură si de frig, amețeli, dificultăți de respirație sau urinarea frecventă în absența unei amenințări raționale
  • gânduri recurente neliniștitoare și comportamente repetitive incontrolabile care au scopul de a reduce anxietatea declanșată de acele gânduri.
  • sentimente prelungite de tristețe sau iritabilitate
  • pierderea interesului față de activități care altădată îți plăceau
  • mult mai mult sau mai puțin somn sau alimentație decât de obicei
  • sentimente de vinovăție, sentimentul lipsei de valoare sau lipsa de speranță
  • sentiment de neliniște și incapacitatea de a sta locului
  • probleme de concentrare și de luare a deciziilor

Gândurile recurente de moarte sau sinucidere sunt simptome ale depresiei care necesită atenție profesională imediată.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes