Connect with us
Publicitate

Eveniment

Tribunalul Brașov a decis să elibereze doi teroriști după mai puțin de 3 ani de detenție. Cei doi maghiari au vrut să detoneze o bombă chiar de Ziua Națională a României

Publicat

pe

Tribunalul Brașov a decis eliberarea lui István Beke și Zoltán Szőcs, condamnați pentru terorism.

Publicitate

Minuta hotărârii pronunțate în prima instanță miercuri, respectiv joi a fost publicată pe pagina instanțelor din România.

Cele două sentințe nu sunt definitive și pot fi atacate prin apel de Parchet în termen de trei zile după publicarea oficială a acestora.

István Beke și Zoltán Szőcs au putut solicita eliberarea lor condiționată din mai 2020. De atunci au înainat patru cereri, iar Comisia competentă a închisorii a recomandat de fiecare dată eliberarea lor pe baza comportamentului lor bun. Cererile depuse până acum de István Beke au fost respinse de instanțe.

Publicitate

Eliberarea lui Zoltán Szőcs a fost dispusă anterior de două ori de Tribunalul Brașov, însă în urma apelului Parchetului, Tribunalul Brașov a modificat sentința.

István Beke și Zoltán Szőcs au fost condamnați, pe 4 iulie 2018, la câte cinci ani de închisoare de Înalta Curte de Casație și Justiție din București din cauza săvârșirii unor acte teroriste, respectiv din cauza instigării la sâvârșirea acestora.

István Beke și Zoltán Szőcs au fost aduși în fața justiției de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), deoarece din convorbirile lor interceptate și în urma descoperirii unor petarde în locuința lui István Beke, autoritățile române au ajuns la concluzia că cei doi au vrut să detoneze o bombă artizanală în Piața centrală a orașului Târgu Secuiesc, în 2015, la parada militară organizată cu prilejul Zilei Naționale a României, pe 1 Decembrie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes