Connect with us
Publicitate

Social

Trenurile de pe ruta Brașov – Sighișoara circulă mai lent decât pe vremea locomotivelor cu abur. Traseul de 128 de kilometri este parcurs chiar și în 4 ore

Publicat

pe

Toate trenurile care circulă între Brașov și Sighișoara fac mai mult de 3 ore pe cei 128 km, unele fac peste patru ore și apar zilnic întârzieri. Sunt mult în urmă vremurile în care traseul era parcurs în sub 100 de minute, dar la final de deceniu putem spera că timpii vor scădea spre o oră, scrie hotnews.ro.

Șase ore făceau trenurile pe cei 128 km acum un secol și jumătate, dar pe la 1929, cel mai rapid tren era mai iute decât în prezent, făcând 2 ore și 28 minute, în timp ce în 1939, un tren Rapid făcea o oră și 55 de minute. Din anii 70, până în 1998, cele mai rapide trenuri făceau 95-100 de minute, trenurile Expres și IC făcând în 1998 doar o oră și 35 de minute.

Linia s-a deteriorat treptat după anul 2000, iar după 2010 timpii au crescut accelerat și drumul nu a mai putut fi parcurs în sub două ore. Era nevoie de o modernizare serioasă, iar lucrările au început în ultimele luni din 2019 și vor mai ține mulți ani. Sunt cele mai complexe lucrări feroviare făcute la noi după Revoluție, inclusiv tunele de 7 kilometri lungime.

Sunt opt trenuri pe zi pe sens între cele două orașe, iar pe timpul verii mai este și un tren sezonier către Litoral. Niciunul nu face mai puțin de 3 ore și 1 minut, iar cel mai lent face peste patru ore. Însă, din cauza numeroaselor șantiere și restricții, o parte dintre trenuri acumulează 15-20 de minute întârziere, mai ales între Rupea și Sighișoara.

Publicitate

Partea rea este că, deși între Sighișoara și Teiuș/Simeria, linia este modernizată și vitezele sunt și de 140 km/h, parcursul lent dintre Brașov și Sighișoara face ca o călătorie București – Cluj să dureze opt ore jumătate și una București – Oradea, peste 12 ore.

Trenurile se așteaptă unul pe altul în gări precum Albești Târnava, Augustin sau Rupea, fiindcă pe mulți kilometri se circulă pe un singur fir. De exemplu, un tren IR face 22 de minute pe cei 10 km dintre Vânători și Sighișoara, cu viteză medie de 27 km/h.

Există și un tren care uneori ajunge mai repede la Brașov, IR 1734 care este programat să facă 90 de minute pe 45 de kilometri (Augustin-Brașov). Acest tren ajunge uneori și cu 20 de minute mai repede la Brașov, prelungindu-și acolo staționarea, în drumul către București. Timpii de parcurs vor crește cu 15 minute din noul Mers al Trenurilor, pentru a fi în concordanță cu timpii reali de parcurs.

Traseul dintre Brașov și Sighișoara, neschimbat de 150 de ani, este sinuos și sunt multe curbe ce fac ca viteza să fie redusă. În plus, fiindcă nu s-au alocat bani de investiții în ultimul deceniu, trenurile merg tot mai încet. Reabilitarea va scurta traseul cu 17 kilometri, de la 129 kilometri, la 112 kilometri, și va adăuga și cele mai lungi tunele feroviare de la noi.

Lucrările sunt cele mai complexe efectuate în domeniul feroviar românesc după Revoluție. Spre exemplu, se construiesc două tuneluri noi cu lungimea de 5, respectiv 7 kilometri cu galerii duble, alte trei tuneluri cu galerii comune, dar și un viaduct de 1700 de metri

Stadiul fizic al lucrărilor de reabilitare pe tronsoanele Brașov – Apața și Cața – Sighișoara este de 21,75%, iar pe tronsonul Apața – Cața este de 16,5%.

Tunelurile Archita 1, Archita 2 și Beia se află în faza de completare a documentației tehnice, iar pentru tunelul de la Mureni lucrările au început la portalele de intrare și ieșire, fiind realizate în proporție de 30%.

Pentru Tunelul Ormeniș, alcătuit din 2 galerii de cale simplă, cu lungimea de circa 6,8 km fiecare, s-a finalizat structura temporară pentru lansarea TBM-urilor: TBM nr. 1 este montat în proporție de 90%, iar TBM nr. 2 este montat în proporție de 10%.

Pentru Tunelul Homorod, alcătuit din 2 galerii de cale simplă, cu lungimea de circa 5 km fiecare, s-a finalizat structura temporară pentru lansarea TBM-urilor (TBM nr. 3 și TBM nr. 4 au fost recepționate în fabrică).

Timpii de mers pe distanţa Braşov – Sighişoara se vor micşora după finalizarea lucrărilor de modernizare, când liniile din staţii şi liniile curente se vor redeschide pentru circulația cu viteza stabilită conform proiectului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes