Connect with us
Publicitate

Eveniment

Trenul Brașov – Budapesta a fost blocat din cauza unui accident feroviar petrecut în Ungaria. Câțiva pasageri, mecanicii de locomotivă și controlorul de bilete au fost răniți

Publicat

pe

S-a dat alarma, în această dimineață, în Ungaria, după ce un tren de călători și unul de marfă s-au ciocnit. Coliziunea s-a produs pe linia Püspökladány–Biharkeresztes (frontiera cu România, la Episcopia Bihor) miercuri la ora 4:20. Autoritățile spun că un tren de marfă a ignorat semnul pe roșu din stația Sáp, a depășit semnalul și s-a ciocnit cu trenul de pasageri care aștepta în gara Biharkeresztes pentru a pleca spre la Püspökladány.

Publicitate

Potrivit clubveroviar.ro, atât mecanicii de locomotivă, controlorul de bilete, cât și patru din cei cinci pasageri din tren au suferit răni și au fost tratați de personalul de pe ambulanțe. Conform informațiilor furnizate de compania maghiară de căi ferate MAV pe pagina sa de Facebook, pasagerii nu au suferit răni grave. Compania de cale ferată le urează însănătoșire grabnică celor răniți, iar autoritățile investighează circumstanțele accidentului.

Ca urmare a acestui incident, traficul feroviar între Püspökladány și Berettyó újfalu a fost oprit până la finalizarea investigației la fața locului. Pasagerii au fost transportați cu autobuze. Biletele și permisele de tren AA sunt acceptate la cursele feroviare Volánbus între Berettyó újfalu-Debrecen, Berettyá újfalu – Kaba și Beretty újfalu – Püspökladány.

Pasagerii din trenul IRN 406 Corona, care circulă de la Brașov la Budapest Keleti, au fost transportați doar până la Biharkeresztes. Ei vor fi preluați de un alt tren (6429) la Berettyó újfalu și de acolo la Püspökladány cu un autobuz.

Publicitate

Trenul IRN 406 a plecat din Brașov marți seara la ora 19,35 și la sosirea în frontieră avea deja o întârziere de 22 de minute, pe parcursul românesc.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes