Connect with us
Publicitate

Eveniment

Tren blocat, în zona Dârste. Garnitura care a plecat din Brașov spre Constanța a rămas în câmp din cauza locomotivei care s-a defectat

Publicat

pe

Publicitate

O locomotivă defectă a făcut sâmbătă dimineața ca un tren Intercity operat de Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA să acumuleze o întârziere de aproape o oră, anunță clubferoviar.ro.

Trenul IC 538 a plecat din Brașov la ora 7,00 cu destinația Constanța. Numai că nu a apucat nici măcar să iasă din depresiunea Brașovului, pentru că la Dârste locomotiva aflată la tracțiune, EA 005, s-a defectat. De la Brașov a fost trimisă locomotiva de ajutor EA 892, însă din cauza acestui incident s-a acumulat o întârziere de 45 de minute.

La Predeal întârzierea se menținea la 45 de minute, însă la Sinaia a crescut la 52 de minute. Din cauza zăpezii și a lipsei de personal, macazurile din stațiile Bușteni și Azuga sunt date pe abătută linia 1, fapt ce a sporit întârzierea trenului.

Priceperea mecanicului de locomotivă a făcut ca la trecerea fără oprire prin stația Brazi, imediat după Ploiești Vest, întârzierea trenului să scadă la 49 de minute. Numai că degeaba a condus bine mecanicul, pentru că întârzierea s-a amplificat în stația București Nord, unde procesul tehnologic de rebrusare (schimbarea locomotivei dintr-un capăt în altul al trenului) s-a prelungit peste cele 14 minute prevăzute. În loc să se scurteze procesul tehnologic, cum ar fi fost normal în cazul unui tren întârziat, el s-a lungit.

Publicitate

La ora publicării acestei știri, garnitura avea o întârziere la 54 de minute la trecerea fără oprire prin Dor Mărunt, pe Magistrala 800.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes