Connect with us
Publicitate

Turism

Tren al zăpezii, autobuze expres și bilete pentru transportul pe cablu vândute direct din Gara de Nord. Sunt propunerile primarului Brașovului pentru sezonul de iarnă

Publicat

pe

Sezonul de iarnă se apropie, iar odată cu deschiderea pârtiilor autoritățile din Brașov vor să le facă viața mai ușoară celor care vin la schi, snowboard și săniuș în Poiana Brașov. Primarul Allen Coliban a declarat pentru stirileprotv.ro că ar vrea să introducă o linie de transport care să facă legătura direct între Gara Brașov și Poiană. Această facilitate a fost disponibilă pentru turiști în urmă cu câțiva ani, dar nu s-a bucurat de succes, așa că autoritățile de la acea vreme au decis să elimine aceste curse.

O altă propunere a edilului ar fi introducerea unor trenuri ale zăpezii care să preia turiștii din București, pentru a evita algomerația de pe Valea Prahovei, iar care odată ajunși în Brașov să fie preluați de autobuze expres până pe pârtiile din Poiana Brașov. Mai mult, primarul ar vrea ca biletele pentru transportul pe cablu din stațiune să fie cumpărate de iubitorii sporturilor de iarnă direct din Gara de Nord din Capitală.

„Am discutat cu Ministerul Transporturilor, vrem să introducem ideea de trenurile zăpezii care să fie foarte practică, să poți să te urci în clăpari din București, să fii preluat din Gara Brașov de un shuttle bus, de un autobuz care te duce direct pe pârtie, astfel încât dacă vrei să ai opțiunea aceasta de a nu mai sta în trafic pe Valea Prahovei și de a ajunge pe pârtie mai rapid. Varianta de a-ți cumpăra inclusiv biletul de a ajunge pe pârtie încă din Gara de Nord, deci de a avea această facilitate și în plus să ai o legătură directă din Gara Brașov cu pârtia fără să mai schimbi nu știu câte autobuze”, a declarat primarul Allen Coliban pentru stirileprotv.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes