Connect with us
Publicitate

Administrație

Trei zile libere pentru elevi şi profesori. Când nu se ţin cursuri și ce au declarat oficialii

Publicat

pe

Publicitate

În contextul alegerilor de pe 27 septembrie, autorităţile au decis trei zile libere pentru elevi. Multe secții de votare sunt amenajate în școli, copiii vor beneficia de o minivacanţă.

Zilele libere vor fi vinerea de dinaintea alegerilor ( 25 septembrie), dar şi luni şi marţi (28 şi 29 septembrie).

Elevii vor avea trei zile libere

România se pregăteşte săptămâna viitoare pentru alegeri locale. Din cauza faptului că multe şcoli vor deveni secţii de votare, elevii vor beneficia de trei zile libere. De asemenea în această perioadă şi profesorii vor fi liberi. Aceştia vor fi liberi vinerea de dinaintea alegerilor ( 25 septembrie), dar şi luni şi marţi (28 şi 29 septembrie).

Publicitate

Totul vine pe fondul pandemiei de coronavirus. Această perioadă va permite organizarea secţiilor de votare şi pentru dezinfectarea sălilor de curs după votare.

Președintele Klaus Iohannis a declarat înainte de începerea școlii:

„Este foarte clar că activitatea în şcoli va fi puternic deranjată de aceste alegeri locale, fiindcă amenajarea secţiilor de votare nu se poate face peste noapte, deci cel puţin o zi sau două înainte de vot şcoala va trebui să fie liberă pentru instalarea secţiilor de votare, iar după ziua votului este foarte clar că e nevoie de o perioadă pentru a face o dezinfecţie profundă şi aceste lucruri trebuie rezolvate după părerea mea foarte urgent de către Guvern şi de către responsabilii din Guvern şi de către autorităţi”.

Nelu Tătaru a anunţat faptul că autorităţile vor da trei zile libere elevilor, pentru ca unităţile de învăţământ să fie pregătite pentru desfăşurarea votului, dar şi pentru ca acestea să fie igienizate şi dezinfectate după votare.

„Este o hotărâre care s-a dat după consultarea Grupului Științific. Într-adevăr, se fac niște dezinfecții terminale, care au anumiți timpi și pentru a avea siguranța și a nu a mai avea efectele pe care le-am avut la începutul anului cu acele dezinfecții făcute în școli și cu intoxicarea copiilor. O să avem vineri închisă școala, luni și marți închisă școala”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

foto bzi.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes