Connect with us
Publicitate

Eveniment

Trei tineri din județul Brașov, prinsă că furau haine din magazine. Desfăceau dispozitivele de securitate

Publicat

pe

Publicitate

Trei tineri, cu vârste între 20 și 29 de ani, din județul Brașov, sunt cercetați de polițiștii covăsneni pentru furt din magazine. După ce inițial au fost reținuți 24 de ore, cel de 20 de ani este acum în arest preventiv, iar ceilalți doi sunt sub control judiciar. 

Faptele de care tinerii sunt cercetați au avut loc în perioada 19 decembrie 2023 – 7 martie 2024, informează IPJ Covasna. Pentru covasnamedia.ro, purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Gabriela Dinu, a spus că valoarea prejudiciului a fost de peste 6.000 de lei.

„Echipa de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe a acționat cu eficiență pentru identificarea și prinderea a trei tineri, presupuși autori ai unor furturi din mai multe magazine situate într-un centru comercial.

În intervalul 19 decembrie 2023 – 07 martie 2024, forțele de ordine au fost alertate cu privire la mai multe incidente în care persoane necunoscute ar fi sustras bunuri din magazine specializate în comercializarea de articole vestimentare și sportive, aflate într-un complex comercial din municipiul Sfântu Gheorghe”, a informat miercuri IPJ Covasna, într-un comunicat de presă.

Publicitate

Tot poliția spune că într-un caz, tinerii au scăpat și de serviciul de pază al unui magazin.

„Persoanele bănuite acționau cu pricepere, profitând de momentele de neatenție ale personalului din magazine. În mod repetat, aceștia îndepărtau dispozitivele de securitate de pe articolele vestimentare, ascunzându-le în rucsacuri și părăsind apoi magazinele, fără a plăti. Într-una din situații, au fost opriți de personalul de pază, reușind însă să scape și să abandoneze bunurile furate”, a mai transmis poliția.

Cei trei cercetați în acest caz au vârste între 20 și 29 de ani și sunt originari din județul Brașov.

„Aceștia au fost escortați la sediul unității de poliție, unde, în baza probatoriului administrat, s-a dispus reținerea lor pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Covasna.

Ulterior, cele trei persoane au fost prezentate în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sfântu Gheorghe. În urma audierilor, s-a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile în cazul unuia dintre ei și instituirea controlului judiciar pentru 60 de zile, în cazul celorlalți doi”, se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Covasna.

Oamenii legii fac în continuare cercetări pentru furt calificat în formă continuată. Măsurile legale corespunzătoare vor fi luate după finalizarea acestora.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes