Connect with us
Publicitate

Eveniment

Trei săptămâni de la izbucnirea epidemiei de norovirus de la Râşnov. 400 de infectaţi pană în momentul actual, autorităţile nu au încă o explicaţie

Publicat

pe

Publicitate

Au trecut mai bine de trei săptămâni de la primele simptome digestive acute, apărute în Râşnov şi autorităţile sanitare nu au niciun răspuns. Din ce cauză s-au îmbolnăvit peste 400 de localnici, rămâne un mister.

Primele prelevări de probe din apa potabilă a staţiunii Râşnov au fost făcute pe 23 iulie. Pe baza acestora s-a făcut iniţial analiza microbiologică a apei. Analizele au arătat faptul că apa potabilă nu poate fi explicaţia pentru numărul mare de îmbolnăviri. Au mai trecut şase zile până la un nou val de prelevări din diferite puncte ale reţelei de distribuţie din staţiunea Râşnov.

Aceste probe au fost trimise la Bucureşti, la Institutul Cantacuzino. După trei săptămâni, autorităţile nu pot da un răspuns simplu la întrebarea: „Din ce motiv s-au îmbolnăvit atâţia oameni?”.

Reamintim că acest număr de 400 de îmbolnăviri este stabilit doar pe baza, numărului de persoane care s-a prezentat la medic. Au fost însă sute de persoane care au mers la farmacie şi şi-au luat medicamente, fără a mai consulta medicul, transmite observatornews.ro.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes