Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Trei pui de zimbru s-au născut în libertate, în munții Făgăraș

Publicat

pe

Trei pui de zimbru născuți în libertate, în Munții Făgăraș, sunt perfect sănătoși și adaptați la mediul înconjurător, după ce turma de 25 de exemplare, reintrodusă în ultimii doi ani de Fundația Conservation Carpathia, s-a aclimatizat perfect la noi în țară.

Publicitate

Până în anul 2024 numărul zimbrilor din Munții Făgăraș ar trebui să crească la un total de 78 de exemplare, transmite euronews.ro.

Pădurile virgine reprezintă una dintre cele mai importante moșteniri ale continentului, iar Carpații românești adăpostesc cele mai vaste păduri virgine din zona temperată a Uniunii Europene.

Fundatia Conservation Carpathia, unul dintre cele mai active ONG-uri din România, care militează pentru protejarea animalelor sălbatice, reconstrucția și conservarea pădurilor din Munții Făgăraș, a demarat în 2019 procedurile de reintroducere a unei specii dispărute acum 200 de ani din pădurile României, zimbrul, cel mai mare mamifer din Europa.

Publicitate

În această sâmbătă, de la orele 19:30, Euronews România difuzează un reportaj special despre misiunea conservaționiștilor de la Fundația Conservation Carpathia și procesul de reintegrare al zimbrilor în țara noastră, realizat de colegul nostru Alexandru Mironescu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes