Connect with us
Publicitate

Social

Trei liceeni braşoveni au fost eliminaţi din Bac, după ce au fost găsite telefoane mobile asupra lor

Publicat

pe

Publicitate

La proba obligatorie a profilului a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2024 au fost prezenți 3.197 de candidați. Proba s-a desfășurat în 13 centre de examen organizate în 14 locații în județul Brașov. Au absentat 26 de candidați.

Trei candidați au fost eliminaţi astăzi din examen după ce asupra lor au fost găsite dispozitive de comunicație.

Subiectele și baremele de corectare vor fi disponibile zilnic, pentru fiecare probă scrisă, după ora 15.00 pe site-ul subiecte.edu.ro, postate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Primele rezultate vor fi comunicate în data de 8 iulie, până la ora 12:00.

Publicitate

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie.

Începând cu sesiunea a II-a examenului național de bacalaureat din anul precedent, Ministerul Educației a generalizat evaluarea digitalizată a lucrărilor, proces care a venit cu o serie de beneficii semnificative comparativ cu formatul clasic de evaluare.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții,:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea   tuturor   probelor  de   evaluare  a   competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes