Connect with us
Publicitate

Eveniment

Trei hoţi de catalizatoare şi carburant, prinşi în flagrant de poliţiştii braşoveni

Publicat

pe

Publicitate

Polițiștii făgarășeni au reușit să prindă trei persoane, din localitatea Viștea de Jos, bănuite că ar fi autorii mai multor furturi de catalizatoare auto și carburant.

Astfel, în cadrul activităților operative pe care polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale – Făgăraș le-au desfășurat, au obținut datele necesare pentru ca în noaptea de 29.01.2023 să poată surprinde, în flagrant, trei persoane care sustrăgeau motorină din rezervorul unui autoutilitare, ce se afla parcată în localitatea Viștea, din Județul Brașov.

După prinderea autorilor, persoanele au fost conduse la unitatea de poliție, unde s-a stabilit că este vorba despre un bărbat, în vârstă de 29 de ani, o tânără de 24 de ani, dar și un minor de 15 ani, toți trei domiciliați în localitatea Viștea de Jos.

Materialul probator, din dosarul penal în care sunt cercetate persoanele bănuite, a arătat faptul că, în cursul lunii ianuarie, folosindu-se de un autovehicul, aceștia ar fi sustras catalizatoarele unor autovehicule, după ce le secționau cu un dispozitiv țeava de eșapament. De asemenea, persoanele au sustras motorină din autovehiculele parcate, după ce forțau deschiderea capacelor de rezervor. Declarația unuia dintre conducătorii de autovehicul păgubiți a arătat că i s-ar fi sustras cantitatea de 200-250 l de motorină.

Publicitate

Prin ordonanța procurorului, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale a celor trei persoane cercetate, în care bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat (7 acte materiale), tânăra pentru complicitate la infracțiunea de furt calificat, iar persoana minoră pentru aceeași infracțiune de furt calificat, în 2 acte materiale.

Persoanele au fost reţinute inițial pentru o perioadă de 24 de ore, apoi au fost emise mandate de arestare preventivă de către Judecătoria Făgăraș pentru o perioadă de 30 de zile. Drept urmare cei cercați au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz, în care, la sfârșitul acestora, se va dispune soluția legală.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes