Connect with us
Publicitate

Eveniment

Trei hoți de buzunare au fost prinși în flagrant de polițiștii din Brașov. Suspecții voiau să fure telefonul mobil al unei bătrâne de 74 de ani

Publicat

pe

Furturile din buzunare au devenit un fenomen în Brașov, iar polițiștii au primit în ultimele luni tot mai multe sesizări legate de astfel de fapte. Cel mai recent caz s-a încheiat cu prinderea a trei suspecți, care au ajuns în spatele gratiilor.

Publicitate

Marți, 17 mai, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Brașov au organizat o acțiune pentru combaterea furturilor din buzunare. În activităților, oamenii legii au prins în flagrant delict doi bărbați de 36 și 47 de ani, din județul Brașov, care au furat telefonul mobil al unei femei de 74 de ani.

Oamenii legii i-au imobilizat, i-au capturat, iar mai apoi i-au dus la audieri. Anchetatorii au stabilit în perioada 01 martie – 16 mai 2022, cei doi bărbați ar fi furat mai multe bunuri din gențile și buzunarele unor persoane, în timp ce acestea se aflau în spații publice din municipiul Brașov.

Dar ancheta nu s-a oprit aici. Oamenii legii au mai depistat un bărbat, în vârstă de 47 de ani, care era bănuit de fapte de furt și care avea același mod de operare, ba chiar ar fi plănuit mai multe atacuri cu bărbații care erau deja reținuți.

Publicitate

„Din mijloacele de probă administrate în cauză, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Brașov au stabilit faptul că bărbatul depistat în flagrant, în vârstă de 47 ani ar fi săvârșit 3 fapte de furt calificat și 2 fapte de furt, bărbatul, în vârstă de 36 ani, ar fi săvârșit 1 faptă de furt calificat, 1 faptă de furt și 1 faptă de complicitate la furt, iar cel de-al doilea bărbat, în vârstă de 47 ani, ar fi săvârșit o faptă de furt calificat. Cei trei bărbați au fost reținuți și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, iar ulterior, la data de 18 mai 2022, instanța de judecată a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile față de aceștia”, au declarat reprezentanții IPJ Brașov.

Dosarul a fost preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Brașov. Indivizii sunt cercetați pentru furt calificat (5 fapte), furt (3 fapte) și complicitate la furt calificat.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes