Connect with us
Publicitate

Administrație

Trei drumuri județene și un pod vor fi reabilitate de Consiliul Județean Brașov. Numai documentațiile tehnice vor costa peste 670.000 de lei

Publicat

pe

Un drum din apropierea municipiului Brașov, unul din Zărnești, altul din Țara Făgărașului, dar și un pod din comuna Budila vor fi reabilitate de Consiliul Județean Brașov. Autoritățile au lansat licitația pentru documentația tehnică și întocmirea studiului de fezabilitate a fiecărui segment de drum în parte. Acestea sunt:

Publicitate
  • Lotul 1 „Expertiză tehnică + SF cu elemente de DALI pentru Modernizare DJ 112 D Cărpiniş – Prejmer (DN 10) – Lunca Câlnicului (DN 11), km 0+00–11+330” (în lungime de 11.330 km)
  • Lotul 2 „Expertiză tehnică + SF cu elemente de DALI pentru Modernizare DJ 130 B Părău (DN 1) – Grid – Perşani, km 3+150–9+364” (în lungime de 6,214 km)
  • Lotul 3 „Expertiză tehnică + SF pentru Modernizare DJ 112 G Peştera – Măgura – Zărneşti, km 3+100–8+750” (în lungime de 5,650 km). Serviciile de proiectare pentru acest lot sunt împărţite în două, respectiv tronsonul 1 situat între km 3+100–7+100 şi tronsonul 2, km 7+100–8+750

Pentru această etapă a proiectelor, autoritățile au alocat 670.504,19 lei, fără TVA, iar fondurile vin din bugetul Consiliului Județean. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 27 iulie, ora 15.00. Documentațiile vor trebui finalizate în termen de 10 luni de la transmiterea ordinului de începere a contractului de servicii.

Cea de-a doua documentaţie, vizează refacerea unui pod, deasupra râului Zizin, situat pe drumul judeţean 103 B în localitatea Budila. Obiectivul este inclus în lista de investiţii a CJ Braşov din acest an şi va are finanţarea asigurată din bugetul propriu al judeţului. Obiectul procedurii îl reprezintă atribuirea contractului de proiectare (realizarea Proiectului Tehnic, verificare proiect şi asistenţă tehnică din partea proiectantului şi a verificatorului), şi execuţie a lucrărilor de reconstruire a podului din Budila, ajuns într-o stare tehnică precară. Valoarea estimată a acestei achiziţii este de 3.545.722,81 lei fără TVA, iar termenul-limită pentru depunerea ofertelor este stabilit pe 30 iunie, ora 15:00.

„Ne concentrăm eforturile atât pe derularea şi finalizarea lucrărilor aflate în execuţie pe drumurile judeţene, cu finanţări asigurate din fonduri europene, resurse guvernamentale şi alocări bugetare proprii, cât şi pe demararea cât mai multor studii şi documentaţii tehnice pentru obiective investiţionale din domeniul rutier. Acestea ne vor permite să pregătim proiecte pentru deschiderea altor fronturi de lucru pe drumurile pe care le avem în administrare, în momentul în care oportunităţile de finanţare prin programele operaţionale 2021-2027 vor fi disponibile. Sunt încrezător că în următorii ani vom putea reabilita şi moderniza alte tronsoane de drumuri judeţene, pentru a asigura comunităţilor locale din toate zonele judeţului o infrastructură de calitate şi o conexiune cu toate punctele de interes ale Braşovului”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Publicitate

Podul de la Budila are o lungime de 32 de metri, a fost construit între anii 1972 – 1973, iar refacerea lui a fost stabilită în urma unei expertize tehnice care a evidenţiat degradări la elementele de susţinere, la suprastructură (grinzi şi placa de beton care susţin suprafaţa carosabilă), dar şi la rampele de acces. Termenul de finalizare a documentaţiilor tehnice este de 3 luni, iar lucrările vor dura 12 luni de la deschiderea şantierului, însă nu vor fi luate în calcul perioadele de iarnă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes