Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Trei doctorițe infectate cu coronavirus au fugit din spital. S-au ales cu dosare penale

Publicat

pe

Trei cadre medicale infectate cu coronavirus, internate la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean din Târgu Jiu, au fugit din unitatea spitalicească, joi seară, printre acestea numărându-se un pneumolog și un medic de terapie intensivă, care au fost căutați și găsiți de poliție.

Publicitate

Potrivit Digi24.ro, fuga a fost descoperită după ce inspectorii Direcției de Sănătate Publică au mers în control la Spitalul Județean din Târgu Jiu pentru a verifica dacă paturile de terapie intensivă sunt ocupate. Au mers, apoi, să vadă și cum sunt tratați pacienții din secții, observând, astfel, că trei dintre ei, culmea, medici, care fuseseră internați de câteva zile, lipseau.

După ce au constatat că respectivele trei cadre medicale nu erau niciunde în spital, inspectorii DSP Gorj au anunțat poliția care a început căutările.

Este vorba despre trei femei cu vârste cuprinse între 31 si 55 ani, toate din Târgu Jiu, și toate angajate în cadrul Spitalului Județean Târgu Jiu.

Publicitate

„Femeile au fost găsite acasă și au fost duse cu ambulanța secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Din verificări a reieșit că ele au părăsit, joi, secția medicală unde erau internate fără a informa despre acest lucru. Polițiștii gorjeni au anunțat, vineri dimineață, că s-au sesizat din oficiu în cazul lor, după ce au părăsit spitalul fără acordul personalului de serviciu”, mai arată Digi24.

Doctorițele s-au ales acum cu dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, iar conducerea spitalului va demara, de asemenea, o anchetă.

Digi24 mai notează că, de la debutul pandemiei, aproape 6.000 de cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes