Connect with us
Publicitate

Administrație

Traseul viitoarei autostrăzi Brașov – Făgăraș, în dezbatere publică. Autoritățile nu vor să repete greșeli făcute în alte proiecte de infrastructură

Publicitate

Publicat

pe

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat etapa de consultare publică pentru traseul viitoarei autostrăzi care va lega Brașovul de Făgăraș. Până pe 14 martie documentația poate fi consultată pe site-ul www.brasov-fagaras.ro, unde este disponibil şi un formular online, prin care cetăţenii îşi pot exprima opinia în legătură cu acest proiect. Ideile pot fi transmise şi pe email, la adresa [email protected] Documentele pot fi analizate şi la primăriile localităţilor aflate pe traseu.

Publicitate

„Scopul acestei consultări este de a îmbunătăţi şi completa documentaţia aferentă studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru Autostrada Braşov – Făgăraş, elaborată în anul 2008. Prin completarea documentaţiei se înţelege inclusiv îmbunătăţirea conexiunii cu sectorul de autostradă Sibiu – Făgăraş, dar şi cu autostrada Braşov – Bacău. Consultarea este un pas important în alegerea variantei finale de traseu, deoarece comunităţile locale trebuie să fie de acord şi să beneficieze de avantajele acestei artere”, a spus Aurelia Clopot, consultant juridic în cadrul Companiei Naţionale de Investiţii.

Numai realizarea studiului de fezabilitate și proiectul tehnic vor costa peste 18 milioane de lei, fără TVA. Contractul a fost semnat deja pe 24 august anul trecut, iar termenul de finalizare al documentației este de 25 de luni de la data semnării.

Această consultație va avea loc după problemele apărute pe autostrada Brașov – Bacău, acolo unde sute de oameni și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu traseul șoselei de mare viteză.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes