Connect with us
Publicitate

Administrație

Traseul autostrăzii care va traversa Valea Prahovei ar putea fi scurtat. Ministrul Transporturilor spune că șoseaua de mare viteză ar putea porni de la Comarnic și nu de la Ploiești, cum era prevăzut până acum

Publicat

pe

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a dat de înțeles că proiectul autostrăzii prin Valea Prahovei ar putea continua doar cu tronsonul Comarnic – Brașov, întrucât pe secțiunea Ploiești – Comarnic este deja un drum național la patru benzi „în regulă”, anunță economica.net.

Publicitate

Grindeanu a mai menționat că de la Comarnic la Brașov sunt 160 de kilometri. În realitate, între cele două orașe este o distanță de doar 63,5 kilometri pe DN1.

„Este studiul de fezabilitate în perioada în care trebuie să îl elaboreze. Sunt întâlniri periodice la minister. De ce? O luăm metodic, matematic. O primă strigare a celor care au venit să facă acest studiu de fezabilitate, ajungeam pe 160 de kilometri – sper să nu greșesc, atâta este de la Comarnic la Brașov – ajungea costul la vreo 8 miliarde de euro. În momentul ăla am întrebat și eu colegii mei de pe zona tehnică: domnule, cum adică la 8 miliarde – 160 de kilometri? Păi știți, toate autoritățile publice locale nu prea ne-au dat acceptul și aproape mergem numai prin tunel”, a spus ministrul Transporturilor, citat de aceeași sursă.

El consideră că România nu poate găsi finanțare pentru autostrada prin Valea Prahovei la acest cost „strigător la cer”. Pe de altă parte, a menționat că a găsit soluții pe finalul anului trecut. „În primul rând, folosim ceea ce avem. (…) Până la Comarnic avem un drum la patru benzi în regulă și ne reduce foarte mult costurile, la jumate”, a continuat Grindeanu.

Publicitate

Acesta s-a declarat din nou optimist că la finalul acestui an va fi scos la licitație primul tronson de la Brașov în jos. De asemenea, Grindeanu a mai spus că trebuie analizate foarte atent costurile și a continuat discuția cu soluția parteneriatului public – privat pentru dezvoltarea infrastructurii de transport a României.

Tot legat de proiectul autostrăzii prin Valea Prahovei, Grindeanu a declarat la jumătatea lunii februarie că proiectul ar putea fi transferat de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) către noua Companie Națională de Investiții Rutiere (CNIR).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes