Connect with us
Publicitate

Administrație

Transportul public cu prioritate în Brașov: Apar primele benzi dedicate transportului în comun

Publicat

pe

Traseul liniei 5 din Brașov va avea o bandă dedicată pe întreaga sa lungime, în ambele direcții de călătorie, de la Poienelor la Municipal.

Publicitate

De asemenea, o altă bandă dedicată transportului în comun va fi amenajată pe Bulevardul Victoriei, tot în ambele sensuri de mers.

„A fost demarată licitația pentru implementarea marcajelor rutiere destinate exclusiv transportului în comun. Scopul nostru este să oferim locuitorilor din Brașov și turiștilor mijloace de transport prietenoase cu mediu înconjurător și condiții de călătorie confortabile. De asemenea, ne propunem să asigurăm ca aceste mijloace de transport să ajungă la destinație într-un timp foarte scurt. Soluția cu benzi dedicate a dat rezultate pozitive în întreaga lume și sperăm că beneficiile acestui sistem vor deveni curând vizibile și în Brașov”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Lungimea totală a benzilor dedicate, sumând traseele celor 3 linii, este de aproximativ 12,68 km.

Publicitate

Marcajele rutiere vor fi refăcute utilizând vopsea reflectorizantă.

De asemenea, trotuarele de-a lungul benzilor vor fi reabilitate în zonele afectate de fisuri, tasări și denivelări.

Pe lângă diferențierea vizuală a suprafeței de asfalt și marcajele corespunzătoare, separarea benzilor dedicate va fi realizată în funcție de particularitățile fiecărei zone de pe traseu, prin utilizarea de benzi rezonatoare, profile din cauciuc sau stâlpișori.

Durata estimată pentru finalizarea lucrărilor de amenajare și marcare a benzilor dedicate este de maxim 8 luni, cu o valoare a proiectului de 14,5 milioane lei, la care se adaugă TVA-ul.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes