Connect with us
Publicitate

Util

Transportul feroviar trece la ora oficială de vară. Precizările CFR Călători

Redactia Brasov

Publicat

pe

Începând de duminică, 28 martie 2021, în activitatea de transport feroviar se va trece la ora oficială de vară, ora 03,00 devenind ora 04,00.

Publicitate

Trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare, iar circulaţia se va efectua conform orarului prevăzut în mersul trenurilor, a precizat Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA.

Trenurile operate de CFR Călători vor circula după ora actuală (de iarnă) până în noaptea de 27/28 martie a.c. la ora 03,00, care va deveni ora 04,00. După ora 04,00, garniturile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară.

Publicitate

Trenurile operatorului feroviar de stat aflate în circulație după ora 03,00, care devine ora 04,00, își vor continua mersul până la stația de destinație, iar în cazul în care orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele normale de plecare în intervalul orar 04,00 – 05,00, trenurile vor pleca în ordinea rangului (mai întâi Interregio și apoi Regio).

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea la ora de vară se face în aceeaşi zi de duminică, 28 martie 2021, între staţiile de frontieră cu țările vecine, trenurile vor circula după graficele din mersul de tren în vigoare.

Publicitate

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

 • 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
 • numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE
 • în aplicația TRENUL MEU, introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
 • pe site-ul companiei de infrastructură www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web din gările București Nord, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
 • pe site-ul pe cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
 • la personalul din staţii.
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Util

Cadrele medicale de la Spitalul Militar vaccinează oamenii din localităţile izolate din Brașov, Covasna și Harghita

Redactia Brasov

Publicat

pe

20 de centre mobile de vaccinare aflate în coordonarea Direcției medicale a MApN, acționează începând de miercuri, 21 aprilie, în sprijinul autorităților locale, în localități izolate sau greu accesibile, la propunerea și solicitarea Direcțiilor de sănătate publică județene, conform instrucțiunilor Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Publicitate

Echipele vaccinatoare sunt formate din personal medico-sanitar din cadrul MApN (medici și asistenți medicali) și paramedici din cadrul DSU, în funcție de numărul de beneficiari și capacitatea spațiului de vaccinare amenajat în localitate.

Centrele mobile de vaccinare sunt organizate în containere asigurate de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, iar echipele mobile își desfășoară activitatea în spații puse la dispoziție de autoritățile locale și asigură, la nevoie, vaccinarea persoanelor nedeplasabile la domiciliu.

Publicitate

Cadrele medicale de la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Regina Maria”, Brașov va asigura vaccinarea în localităţile îzolate din pentru județele Brașov, Covasna și Harghita;

Totodată, transportul echipamentelor și materialelor necesare procesului de vaccinare, precum și transportul vaccinurilor pentru fiecare echipă de vaccinare vor fi asigurate de MApN.

Publicitate
Publicitate
Citește mai mult

Util

În Braşov sunt locuri la vaccinare fără listă de aşteptare la Pfizer şi Moderna. Vezi unde te poţi imuniza

Redactia Brasov

Publicat

pe

Dacă până acum vorbeam de locuri disponibile la vaccinare fără listă de aşteptare doar pentru vaccinul produs de AstraZeneca, acum şi cei care vor să se vaccineze cu Pfizer sau Moderna o pot face foarte repede. Asta pentru că atât în municipiul Braşov, cât şi alte centre din judeţ sunt disponibile locuri la vaccinare fără listă de aşteptare.

Publicitate

Astfel, cei care vor să se imunizeze cu serul de la Moderna şi nu vor să mai stea pe lista de așteptare o pot face în următoarele centre:

 • Centrul 3 Regina Maria – Policlinica Centrul Civic Brașov Brasov, Str. M. Kogalniceanu Nr 16 – 357 locuri
 • Centrul 3 Serviciul Public Local de Termoficare (Primăria Brașov) Str. Gloriei, Nr.13 – 445 locuri
 • Centrul 3 AFMC Christiana – Centru Socio-Medical Str. Dr. Ion Cantacuzino Nr. 14 Parter, Brasov – 328 locuri
 • Săcele – PV1, Policlinica Mun. Săcele Aleea Episcop Popeea, Nr.20 – 122 locuri

Braşovenii care vor să se imunizeze cu vaccinul de la Pfizer şi nu vor să mai stea pe lista de aşteptare o pot face în următoarele centre de vaccinare:

Publicitate
 • Camelnic 1 (fost CV Liceul Ortodox Sf.Ctin Brâncoveanu) Fagaras, Str. 13 Decembrie Nr. 25 – 41 locuri
 • Centru S SC SAM- Servicii avansate medicale SRL- Victoria Str. Băii, Nr.2 – 190 locuri

Menţionăm că numărul de locuri se poate modifica de la o oră la alta. Cele notate de Braşov.net sunt actualitate la ora redactării materialului.

Publicitate
Citește mai mult

Util

VIDEO / Atenţie şoferi! Ninge pe DN 1A

Redactia Brasov

Publicat

pe

A început ninsoarea pe DN 1A, la limita județelor Brașov și Prahova, între Săcele și Cheia. DRDP Brașov acționează în zonă cu două utilaje pentru curățarea carosabilului.

Publicitate

„Îi rugăm pe șoferii care vor circulă în următoarele ore în zona montană să fie pregătiți de condiții de iarnă adapteze viteza la condițiile de trafic.”, transmite DRDP Braşov.

video
Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>