Connect with us
Publicitate

Social

Transportatorii de persoane se plâng de lipsa autostrăzii Brașov – București: „Facem şi cinci ore, cinci ore şi jumă­ta­te”

Publicat

pe

Publicitate

Transportatorii de persoane sunt tot mai nemulţumiţi de cum se circulă pe DN 1, între Braşov şi Bucureşti. Oamenii spun că în weekend se circulă tot mai greu şi că în unele dăţi autocarele fac pe drum mai bine de 5 ore. Asta chiar dacă distanţa din­tre Bucureşti şi Braşov este de 180 kilometri, şi ar trebui parcursă în cel mult trei ore.

„Este tot mai dificil. Se circulă foarte greu, costurile noastre sunt tot mai mari, consumul este mare. Noi aşteptăm şi sperăm în con­tinuare să se construiască autostrăzi, să avem infrastructură. Pe Bucu­reşti-Braşov fa­cem şi cinci ore, cinci ore şi jumă­ta­te. În zilele de vineri şi duminică du­rata călătoriei creşte din cauza numă­rului mare de maşini“. a declarat pentru ZF Ion Comuşi, proprietarul CDI Transport Intern şi Internaţional.

Compania de transport rutier de per­soane CDI, controlată de omul de afa­­ceri Ion Comuşi, a fina­lizat anul trecut cu afa­ceri de 20 de milioane de lei, nivel la ju­mă­tate faţă de anul ante­rior şi a redus nu­mărul de angajaţi, potrivit da­telor publice şi oficialului companiei.

„Cererea pentru transportul cu autocarul a scăzut foarte mult, tra­ficul de pa­sageri s-a în­jumă­tă­ţit. Anul aces­­­ta am văzut o re­venire în­ce­pând cu sezonul es­ti­val, spe­răm la 1,5 mi­lioa­­ne de pa­sa­geri până la final de an, la jumă­tate faţă de anul de di­na­intea pan­de­mi­ei. Oa­menii nu mai că­lă­­to­resc din cau­za COVID-19 dar în ace­laşi timp am ob­servat că în multe sate nu mai sunt că­lători, probabil au plecat în străi­nătate“, a declarat pentru ZF Ion Comuşi, proprietarul CDI Transport Intern şi Internaţional. Baza com­paniei în Capitală este Autogara Ritmu­lui, de pe strada cu acelaşi nu­me, din secto­rul 2. Activitatea de ba­ză a firmei con­stă în transportul te­res­tru de că­lători prin curse regulate în regim inter­­judeţean, completată prin trans­­portul în baza curselor re­gu­late speciale şi a curselor ocazio­na­le. Printre cele mai solicitate desti­naţii cu frecvenţă zilnică se numără Bu­cureşti, Braşov, Bistriţa, Brăila, Focşani, Piatra Neamţ, Suceava, Reghin, Sighişoara şi alte oraşe.

Publicitate

O altă problemă cu care compa­nia se confruntă este lipsa şoferilor. „Găsim greu şoferi, când îi găsim îi pre­gătim, dar apoi pleacă şi o luăm de la capăt“.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes