Connect with us

Turism

Transilvania, descrisă de Lonely Planet: “orașele par că au încremenit în timp”

Publicat

pe

Sighisoara

Fondată în 1972, Lonely Planet este cea mai mare editură din domeniul călătoriilor din lume, care oferă informații și ghiduri de călătorie, cu hărți detaliate, o resursă excelentă pentru iubitorii de călătorii din întreaga lume.

Turiștii străini care vor să știe de ce ar alege Transilvania pentru a-și petrece concediile, pot afla informații foarte utile despre cele mai importante puncte de atracție din această zonă. Astfel jurnaliștii specializați pe turism de la Lonely Planet descriu Transilvania ca pe un loc în care se află biserici robuste din piatră și mănăstiri uimitoare, într-un peisaj de vis cu munți stâncoși, dealuri ondulate și „orașe care par încremenite în timp”.

Natura și viața sălbatică

bear watching tourJurnaliștii își încep descrierea vorbind despre Munții Carpați care formează un arc larg prin centrul țării, cu vârfuri stâncoase și golașe, înconjurate de păduri de rășinoase  și foioase, de  întinderi de pajiști verzi strălucitoare. Pădurile sunt pline de căprioare, cerbi, urși și alte animale sălbatice.

Iubitorii de natură și aventură pot avea parte de experiențe uimitoare, precum bear watching tour (tur de vizionare urși) oferite de echipe profesionale și ghizi specializați, drumeții pe munte și în pădure.

 

Castele și orașe medievale

Jurnaliștii nu scapă din vedere nici Legenda lui Dracula, care atrage mulți vizitatori curioși, însă atrag atenția asupra faptului că Transilvania nu duce lipsă de castele uluitoare așezate pe vârfuri stâncoase, precum înfricoșătorul Castel Bran, precum și alte construcții impunătoare precum Castelul Corvinilor din secolul al XIV-lea, din Hunedoara, sau construcția somptuoasă din secolul al XIX-lea a Regelui Carol I, Castelul Peleș.

castelul Bran

În orașe medievale precum Brașov, Sighișoara și Sibiu, pe aleile pietruite cafenelele și restaurantele șic își întâmpină clienții cu multă ospitalitate, în timp ce muzica din barurile și cluburile studențești răsună între fațadele gotice și baroc din animatul Cluj-Napoca, iar satele săsești din Transilvania se laudă cu biserici fortificate care datează de o jumătate de mileniu.

Cultura populară

Jurnaliștii vorbesc despre o cultură țărănească extrem de productivă, care a prosperat în mare parte a României timp de secole. Geografia deluroasă și lipsa drumurilor circulabile au dus la apariția a sute de sate arhaice, unde meșteșuguri vechi, cum ar fi fabricarea pâinii, olăritul, tăbăcirea pieilor și țesutul au fost perfecționate până la artă. In multe cătune izolate încă se practică vechile tradiții populare.

cetate_romanianexperiencesMuzeele în aer liber, unele localități cu construcții vechi romanești sau  sătești, sunt menționate ca puncte de atracție de neratat.  Jurnaliștii nu uită să menționeze nici Maramureșul, despre care spun că este „inima și sufletul rural al României, cu biserici din lemn, cimitire pictate și țuică ce te arde pe gât”.

Printre ultimele locuri recomandate spre vizitare turiștilor se află și Hunedoara, un oraș, spun ei, industrial, în stil sovietic, în care poate fi vizitat castelul „cel mai plin de fantome din Transilvania”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes