Connect with us
Publicitate

Interviurile Brasov.net

Transilvania Brașov, printre puținele universități din țară care ține cu dinții de cursurile față în față

Publicat

pe

Nu în sediul facultăților se îmbolnăvesc studenții, ci în cadrul comunităților din afara școlii. Începând cu căminele și continuând cu mall-urile, restaurantele, petrecerile private ș.a.m.d. – toate pot deveni, mai devreme sau mai târziu, locații în care tinerii se pot infecta cu SARS CoV-2.

Publicitate

Acesta este și unul dintre motivele pentru care studenții vaccinați împotriva Corona virusului au primit cazare gratuită pentru luna noiembrie în căminele Universității Transilvania, din Brașov.

Medicină, Psihologie, Informatică ori Științe Economice sunt specializările cele mai solicitate, pentru care au fost anul acesta înscrieri record pentru ultimul deceniu. Astfel, nu e de mirare că media de admitere la aceste facultăți a fost peste 9. Printre motivele pentru care tinerii se înghesuie să vină la Brașov, se numără – potrivit rectorului Ioan Abrudan – calitatea ofertei educaționale, gradul de atractivitate a zonei și oportunitățile de angajare atât în timpul studenției, cât și după.

A crescut constant în ultimii ani și ponderea studenților străini, pe care Universitatea Transilvania se zbate să îi atragă și face tot felul de demersuri în acest sens. Printre politicile administrative gândite în această direcție se numără și cea potrivit căreia cei mai buni masteranzi (cetățeni străini) primesc bursă pentru doctorat, dacă decid să își continue studiile.

Publicitate

Universitatea Transilvania din Brașov este prezentă de câțiva ani în mai multe topuri internaționale relevante. Chiar dacă nu o regăsim pe primele locuri, este mereu în top 5 – top 10% universități din lume. Având în vedere resursele de care dispune, rectorul Abrudan este mulțumit de performanțe. Evident că este loc de mai bine, spune el, însă chiar dacă studenții de la Transilvania nu se ridică la nivelul celor de la Oxford, Stanford sau ETH, sunt oameni cu care toate multinaționalele bazate în România își fac treaba, și încă la un nivel foarte bun.

Un alt plus pe care Universitatea din Brașov îl are în fața celorlalte este implicarea studenților în procesele de dezvoltare a instituției. 1 milion de euro este suma pusă de conducerea școlii la dispoziția echipelor de studenți dornice de a concepe și implementa proiecte care contribuie la dezvoltarea Universității. Până acum, aceștia au reușit să implementeze digitalizarea unor procese și îmbunătățirea calității procesului didactic.

Urmărește și tu interviul în care Mădălina Csiki a stat „De vorbă despre tine” cu rectorul Universității Transilvania, prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Publicitate

De Interes