Connect with us
Publicitate

Fapt divers

„Transfăgărășanul te inspiră oricând. Iarnă, vară, de sus sau de jos, nici nu contează”. Imagini de basm surprinse de un fotograf pe Transfăgărășan. Cum arată cel mai spectaculos drum din ţară iarna

Publicat

pe

Frumusețea Transfăgărășanului, cel mai spectaculos drum din România, care a cucerit o mulțime de turiști, a fost surprinsă, în imagini, de către un fotograf. În timpul iernii, drumul e la fel de frumos ca vara. Acum însă are, parcă, un aer de basm.

Publicitate

În munții Făgăraș a nins neîncetat în ultimele zile. Zăpada s-a depus pe piscurile cele mai înalte, iar Transfăgărășanul a fost și el acoperit cu fulgii de nea. Drumarii au curățat carosabilul, astfel că se poate circula în continuare pe porțiunea care este încă deschisă. Fotograful Dragos Asaftei a pornit la drum și a surprins frumusețea naturii, apoi a postat imaginile pe rețelele de socializare pentru a împărtăși, cu cei care îl urmăresc, peisajele de poveste, scrie oradesibiu.ro.

„Transfăgărășanul te inspiră oricând. Iarnă, vară, de sus sau de jos, nici nu contează. Drumul care străbate Munții Făgăraș, atât de îndrăgit și de străini, e și locul din care pornesc multe trasee prin masivul cu cele mai înalte vârfuri din România. Înainte să pornesc pe traseul spre Valea Râului Paltinu, am urcat până în locul în care e permis (Cabana Capra, de acolo e închis) și am fotografiat de la înălțime câteva secvențe din Transfăgărășan – DN7C”, a scris fotograful Dragoș Asaftei într-o postare publică pe Facebook.

În prezent, Transfăgărășanul este închis pe o porțiune de 28 de kilometri, mai exact pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu). Porţiunea închisă se redeschide circulaţiei începând cu 1 iulie 2021.

Publicitate

Sursa foto: Facebook Dragos Asaftei

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes