Connect with us
Publicitate

Util

Transbucegi este închis din cauza vântului puternic de pe crestele Bucegilor

Publicat

pe

Publicitate

Viscolul aduce cantităţi însemnate de zăpadă pe tronsoanele de drum care duc în Staţiunea Padina – Peştera din Munţii Bucegi. Tocmai din cauza aceasta, Tranbuscegi, cea mai frumoasă şosea din Bucegi, a fost închisă până când vremea va fi mai blândă.

Decizia de a închide DJ 713 – şoseaua Transbucegi, aşa cum este denumită – a fost luată de autorităţi pentru că viscolul care suflă cu putere aduce cantităţi însemnate de zăpadă de pe versanţi, făcând imposibilă circulaţia maşinilor, transmite adevarul.ro.

Sectorul de drum care va fi închis este pe sectorul DN 71 – Cabana Dichiu – Piatra Arsă.

Restricţia de circulaţie va fi ridicată în funcţie de fenomenele meteo manifestate în zonă. Turiştii pot urca în staţiunea Padina – Peştera pe altă variantă, respectiv DJ 714 – Sanatoriu Moroeni – Orzea – Zănoaga – Peştera.

Publicitate

Transbucegi le oferă turiştilor imagini de vis atunci când se poate circula.

Din cei 16 kilometri de drum, 6 km sunt pe teritoriul Prahovei, iar 10 km – pe cel al Dâmboviţei.

Valoarea proiectului a fost de peste 10 milioane de euro, bani proveniţi de la cele două consilii judeţene şi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

Autorităţile recomandă participanţilor la trafic:  

  • accesul în zona Padina – Peştera, pe DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Zănoaga – Bolboci (mal drept) – Peştera, pe acest sector acţionând în permanenţă utilajele SC LDP, pentru menţinerea în circulaţie (recomandare valabilă până când va fi redeschis traseul DJ 713);
  • informarea prealabilă de către particpanţii la trafic, înainte de a pleca pe munte, asupra itinerariului şi prognozei meteo şi, totodată, echiparea corespunzătoare pentru anotimpul rece, atât în ceea ce priveşte vestimentaţia, cât şi dotarea autovehiculelor;
  • evitarea, pe cât posibil, a deplasării pe timp de viscol şi ninsoare.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes