Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Tragediile care au marcat viața actorului braşovean Marian Râlea. „Magicianul” și-a pierdut familia în același an

Publicat

pe

Marian Râlea a fost, timp de un deceniu, Magicianul care luminat și înveselit copilăria multora dintre noi, în celebra emisiune “Abacadabra”, iar activitatea sa actoricească în lumea teatrului, a filmului și a televiziunii se întinde pe mai bine de 40 de ani.

Publicitate

Marian Râlea (65 de ani), pe care în prezent îl putem urmări în serialul “Lia: soția soțului meu”, a bucurat generații întregi cu rolurile sale și a ajuns la inimile oamenilor prin căldura, optimismul și bunăstarea pe care le transmite cu fiecare apariție. Dar în viața personală s-a confruntat cu adevărate tragedii.

“Cel care mi-a confirmat că pot face această meserie a fost fratele meu”

Marian Râlea s-a născut pe 20 decembrie 1957 în Brașov. Acolo a copilărit și și-a petrecut prima parte a vieții, terminând “Liceu de Construcții” și ajungând pe scenă încă din liceu, la Teatrul Dramatic, din Brașov. Actorul a absolvit Academia de Teatru și Film, București, promoția 1982.

Publicitate

Mama lui era din Turda, județul Cluj, și a fost cea care l-a încurajat să-și urmeze visul de a deveni actor.

“Mama mi-a dat această libertate să aleg, nu mi-a impus absolut nimic niciodată. Cred că moştenesc talentul de la ea, era un spirit extraordinar. O ardeleancă get-beget. Restul impulsului iniţial l-am primit de la fratele meu, actor şi el. A jucat cea mai mare parte a vieţii în Braşov, ba chiar a apărut şi în câteva filme, dar a rămas acolo, acasă. Nu a fost un „trădător“ ca mine. N-am vrut niciodată să mă întorc în Ardeal” – a spus îndrăgitul actor, acum ceva timp, într-un interviu pentru Adevărul.

“Mama s-a chinuit ceva cu noi”

Marian Râlea nu a fost singur la părinți, a mai avut un frate, Andrei, cu trei ani mai mare ca el, care a activat și el ca actor al teatrului din Brașov, Dar care, din păcate, a fost răpus de cancer în 2012. Părinții actorului s-au despărțit pe vremea când Marian Râlea era în școala generală, iar mama lui nu s-a mai recăsătorit niciodată.

“Mama s-a chinuit ceva cu noi, să ne ţină prin şcoli. Ne-a crescut singură, doi golani în mijlocul Braşovului, fiindcă s-a despărţit de tatăl meu, când eu eram în şcoala generală. A avut o putere uriaşă de sacrificiu. Nu s-a recăsătorit, tot ceea ce a făcut a făcut pentru copiii ei, în care a crezut nebuneşte.

Publicitate

Era un om vesel şi bun, cel mai important lucru e că pentru mine şi pentru Andrei ea nu a îmbătrânit niciodată. După ce am devenit actori, n-a lipsit de la nicio premieră. Bătea drumul Braşov-Bucureşti obligatoriu, şi mereu cu ceva bun în geantă, că aşa e în Ardeal. Eram mândria ei, se lăuda cu mine şi-n compartiment, şi când mergeam să o aştept la gară, mă saluta tot trenul” – a povestit Marian Râlea, pentru Formul As.

„Regret cumplit că n-am putut fi pe aceeaşi scenă cu fratele meu”

Fratele “Magicianului”, a avut o influență puternică în formarea lui ca actor, și marele regreat al lui Râlea este că nu a apucat niciodată să joace pe scenă cu Andrei.

“Cel care mi-a dat curajul şi mi-a confirmat că pot face această meserie a fost fratele meu. Amândoi am intrat cu aceeaşi poezie în facultate. La început a spus-o el, apoi a venit şi rândul meu. (…) Dar el mi-a dat încredere. Aşa am reuşit să intru la facultate şi să susţin primele spectacole. Apoi, singur am ajuns în halul ăsta. (…) Regret cumplit că n-am putut fi pe aceeaşi scenă cu fratele meu” – a mai spus actorul pentru sursele amintite mai sus.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes