Connect with us
Publicitate

Eveniment

Tragedie la Braşov! Un bărbat a murit după ce s-a înecat cu mâncare într-un restaurant

Publicat

pe

Publicitate

Tragedie la Braşov! Un bărbat și-a pierdut viața în urma unui banal gest în care s-a înecat cu mâncare. Tragicul eveniment a avut loc într-un restaurant din Braşov. Bărbatul s-a înecat în timp ce mânca, însă în prima fază medicii ajunși la fața locului au reușit să îl resusciteze și să îl readucă la viată. 

Inițial bărbatul a fost salvat după intervenția echipajului de la Ambulanţă, care l-a resuscitat, şi după ce medici de la Institutul „Marius Nasta” din Bucureşti au îndepărtat din plămân resturile alimentare. Medicii din Capitală au mers la Braşov pentru a realiza procedura de bronhologie intervenţională, întrucât în acest domeniu nu există un serviciu de gardă.

Din păcate, după operație bărbatul nu a mai rezistat mult și a murit. Bărbatul avea 57 de ani şi era din Braşov.

Ieri, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, medicul Beatrice Mahler, a arătat, într-o postare pe Facebook, că un bărbat a intrat, sâmbătă seară, în stop cardiac, într-un restaurant din Braşov, după ce s-a înecat cu un bol alimentar.

Publicitate

”Viaţa îi este salvată pentru că personalul din ambulanţă sosit la solicitarea promptă a personalului din restaurant reuşeşte să-l readucă la viaţă. Examinarea efectuată la spital evidenţiază că părţi din bolul alimentar au rămas în plămân. La acel moment Centrul operativ pentru situaţii de urgenţă al Ministerului Sănătăţii caută soluţii şi cum este normal, chiar dacă este noapte, sună managerul. Cazurile sunt rare, în România nu există serviciu de gardă în Bronhologie intervenţională, nu este fezabil din mai multe considerente: cazurile puţine, personal puţin, iar îndemânarea acestor medici are ca scop principal câştigarea de timp în viaţa pacienţilor cu cancer pulmonar”, a explicat ea.

Mahler a continuat arătând că a stabilit împreună cu medicul din Centru că era mai uşor ca medicii să meargă la Braşov decât să fie transportat pacientul, care era într-o stare critică. Astfel, ea şi-a sunat colegii.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes