Connect with us
Publicitate

Eveniment

Tragedie în Bucegi. Un cunoscut ghid montan a murit în brațele colegilor

Publicat

pe

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, care era angajat al cabanei Piatra Arsă din Bucegi, a murit, duminică, 24 ianuarie, în urma unui stop cardiac.

Publicitate

Bărbatul a murit chiar în brațele colegilor săi de la Salvamont Sinaia, care fuseseră chemați să-i acorde primul ajutor.

Potrivit martorilor, angajatul de la cabana Piatra Arsă însoțea un grup de turiști când i s-a făcut rău și s-a prăbușit brusc în zăpadă.

Deși echipajul de intervenție de la Salvamont a încercat să-l resusciteze, bărbatul nu a răspuns manevrelor de prim-ajutor care au durat aproape o ora.

Publicitate

„La ora 11:03 am fost anunțați că o persoana se simte rău și a căzut din picioare în Șaua Călugărului. Coboram drept de pe Furnica cu snowmobilul (pantă cu inclinație de 40 grade) astfel prima echipa de intervenție ajunge la fata locului la 11:09. Evaluăm și constatam că persoana a intrat în stop cardio-respirator.

Sunt inițiate manevrele de resuscitare, efectuandu-se masaj cardiac și pentru câteva minute pacientul pare să-și revină. Continuam masajul timp de 50 de minute. Din păcate tot ce ne-a mai rămas de făcut a fost să-l transportam la Cota 1400. Este o zi tristă pentru că un om al muntelui, pe care îl știam, a murit în brațele noastre.

Echipa Salvamont Sinaia transmite sincere condoleanțe familiei. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a echipei Salvamont Sinaia.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes